Κορυφώνεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα, σήμερα Τρίτη 7 Μαΐου. Με όλα τα μέσα, αυτοκίνητα, ΚΤΕΛ, πλοία και αεροπλάνα όσοι εγκατέλειψαν την Αθήνα, επιστρέφουν στην πρωτεύουσα, με την Τροχαία να έχει θέσει σε ισχύ όλα τα έκτακτα μέτρα και στα δύο ρεύματα των εθνικών οδών.

Ads

Σύμφωνα με τις τελευταίες διαθέσιμες πληροφορίες το βράδυ της Τρίτης, με πολύ χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα από τα διόδια του Ισθμού μέχρι τους Αγίους Θεοδώρους, ενώ μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται στο ύψος της Κινέττας και των Μεγάρων.

Αντίθετα, ομαλά διεξάγεται, σύμφωνα με την Τροχαία, η κίνηση στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, ενώ ανοιχτές είναι οι πύλες εισόδου της Αθήνας, με την κίνηση στα διόδια να είναι φυσιολογική και από την κατεύθυνση της Κορίνθου αλλά κι από αυτήν της Λαμίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα έχουν επιστρέψει στην Αττική μέσω των Εθνικών Οδών Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών-Λαμίας 76.858 οχήματα.

Ads

Συγκεκριμένα 44.200 πέρασαν από το ρεύμα εισόδου στα διόδια Ελευσίνας και 32.658 από τα διόδια Αφιδνών.

Υπενθυμίζεται ότι έως τις 23:00 απόψε Τρίτη ισχύει για το ρεύμα εισόδου απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.