Οργισμένες αντιδράσεις προκάλεσε η ανάρτηση της συζύγου του πρωθυπουργού, Μαρέβας Μητσοτάκη, με το οποίο καλούσε τους πολίτες να βγουν απόψε στις 9 το βράδυ στα μπαλκόνια, προκειμένου να χειροκροτήσουν τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, που δίνουν καθημερινά αγώνα για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί κατηγόρησαν προ ολίγων ημερών την κυβέρνηση για «εμπαιγμό» και «κοροϊδία», με αφορμή τις εξαγγελίες για έκτακτες προσλήψεις προσωπικού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Μάλιστα όπως αποδείχθηκε στη σχετική προκήρυξη δεν προβλέπεται ούτε μια θέση για γιατρό. Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, Μιχάλης Γιαννακός, «έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου» τονίζοντας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι το ιατρικό προσωπικό έχει αποδεκατιστεί λόγω της επέλασης του κοροναϊού. 

Κάτω από την ανάρτηση της Μαρέβας Μητσοτάκη, πολλοί ήταν αυτοί που υπενθύμισαν την τεράστια υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας, τα σχέδια της κυβέρνησης για συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, την ακύρωση χιλιάδων προσλήψεων γιατρών και τις προσλήψεις ειδικών φρουρών αντί αυτών, τους χαμηλούς μισθούς των εργαζομένων στα νοσοκομεία κι όχι μόνο, και τα λάθη που έχουν γίνει στον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, που διέψευσε τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί «θωρακισμένης» χώρας, επιβεβαιώνοντας τους γιατρούς που μιλούσαν από την αρχή για «ανοχύρωτη» χώρα.

Με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο σχολίασε την εν λόγω πρόταση και η Έλενα Ακρίτα. «Η Μαρεβα Μ. να μάς πει πρώτον αν κολλάει ο ιός από το κουταλάκι της μετάληψης, δευτερον να πει στον άντρα της να δώσει αυξήσεις σε γιατρούς και νοσηλευτές και μετά να βγούμε όλοι μαζί στα μπαλκόνια» σημειώνει η Έλενα Ακρίτα.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image