To tvxs.gr έχει επισημάνει εδώ και καιρό ότι υπάρχει τεράστια συσκότιση γύρω από τους εμβολιασμούς με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εύλογες υποψίες ότι δεν εμβολιάζονται μόνο οι ευάλωτοι αλλά και οι εκλεκτοί του συστήματος.
Εχουμε εξηγήσει αναλυτικά γιατί οι αριθμοί που δημοσιοποιούνται δεν πείθουν ότι πρόκειται μόνο για τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας και μόνο για ενστόλους που επιλέγονται για τις περισσευούμενες δόσεις.

Ads

Την Τρίτη, τη μέρα του μεγάλου χιονιά, έγινε όργιο ρουσφετολογικών εμβολιασμών επειδή πολλοί από αυτούς που είχαν προγραμματισμένο ραντεβού δεν μπόρεσαν να πάνε.

Και βέβαια δεν κλήθηκαν να σπεύσουν άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες βάσει υποκείμενου νοσήματος αλλά κλήθηκαν φίλοι και αρεστοί. Μάλιστα, αναγνώστης μας με πρόβλημα υγείας επικοινώνησε τηλεφωνικά με το Κέντρο Υγείας Ζωγράφου επειδή έμαθε ότι εκεί γίνονται εμβολιασμοί και ρώτησε αν μπορεί να εμβολιαστεί ως μέλος ευπαθούς ομάδας και του απάντησαν ότι “δεν μας έχει έρθει τέτοια οδηγία”.

Ποια οδηγία, όμως, τους είχε έρθει; Γιατί σύμφωνα με πληροφορίες, λειτούργησαν τα περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα και έγιναν πολλές εκατοντάδες εμβολιασμοί χωρίς ποτέ να ανακοινωθεί ποιοι ήταν οι τυχεροί αφού τα προγραμματισμένα ραντεβού αναβλήθηκαν. To πιο προκλητικό είναι ότι όλα αυτά έχουν συμβεί μέσα στη σιωπή. Καμία επίσημη ενημέρωση δεν υπήρξε, καμία ερώτηση δεν έγινε και καμία απάντηση δεν δόθηκε.

Ads

Διαβάστε επίσης:

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη επιβεβαίωσε σήμερα ότι για να μην πεταχτούν οι δόσεις των εμβολίων έγιναν τηλεφωνήματα ακόμη και στην ΕΡΤ (!) από το νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς. Προφανώς το ίδιο έγινε παντού. Μόνο που τίποτα δεν έχει επισήμως ειπωθεί. Ολα καλύπτονται από το πέπλο της αδιαφάνειας και το ζήτημα των χαριστικών εμβολιασμών παραμένει ταμπού την ώρα που οι καρδιοπαθείς κάτω των 60 θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το Πάσχα για να εμβολιαστούν.

Η Ματίνα Παγώνη απαντώνας στον πρώην υπουργό Π. Κουρουμπλή που κατήγγειλε εμβολιασμούς κατά παράβαση του πρωτοκόλλου στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς (στον ρ/σ Alpha 98,9) είπε τα εξής: «Θα ήθελα να πω στον πρώην υπουργό τον οποίο συμπαθώ ιδιαιτέρως και το ξέρει γιατί είχαμε και συνεργασία, ότι πριν κάνει οποιαδήποτε ανακοίνωση θα πρέπει πρώτα να ενημερώνεται από τους αρμόδιους. Αν είναι ερώτηση καλώς. Εγώ έχω να πω το εξής. Ότι η διοίκηση του νοσοκομείου προς τιμήν της και η ομάδα της επιτροπής εμβολιασμού που ήταν εδώ αυτές τις ημέρες και είχαν πάνω από 250 εμβόλια για να μην πεταχθούν, επισήμως ενημερώνοντας και την ΥΠΕ και τους πάντες προσπαθούσαν να βρουν ανθρώπους να έρθουν και να εμβολιαστούν γιατί την άλλη μέρα το πρωί τα εμβόλια αυτά όπως ξέρετε έπρεπε να πεταχθούν.

Προς τιμήν τους λοιπόν βρήκαν, από το επιτελείο απέναντι από το στρατό, ό,τι ήταν κοντά που μπορούσε να έρθει, από την ΕΡΤ, από ανθρώπους που είχαν καρκίνο. Επομένως καλά θα είναι να είμαστε πολύ προσεκτικοί με αυτά που λέμε γιατί είναι προτιμότερο να καλούμε ανθρώπους που έχουν ανάγκη να κάνουν τα εμβόλια παρά να τα πετάμε την άλλη μέρα το πρωί. Όχι απλώς συνέβη. Επισήμως συνέβη. Με ενημέρωση στους πάντες. Με ανοιχτές λίστες, με ανοιχτές πόρτες, προς τιμήν της διοίκησης που εγώ με τη διοίκηση δεν τα πάω και καλά. Δεν έχει σημασία. Προς τιμήν τους έκαναν αυτή τη δουλειά μαζί με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές και την επιτροπή. Και δεν πετάχθηκε ούτε ένα μπουκαλάκι. Εξάντλησαν όλα τα εμβόλια».