Ανατριχιαστικές πτυχές της δολοφονίας της 4χρονης Άννυ, που συγκλόνισε το πανελλήνιο το περασμένο Πάσχα, βγήκαν στην επιφάνεια σήμερα κατά την πολύκροτη δίκη των γονιών της ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Ο πατέρας του άτυχου κοριτσιού αρνήθηκε ότι το σκότωσε, ομολόγησε ωστόσο ότι ήταν εκείνος που τεμάχισε το κορίτσι προκειμένου να εξαφανίσει το πτώμα του.

Ads

Η ανάγνωση του κατηγορητηρίου προκάλεσε σοκ σε όσους παρακολουθούσαν την δίκη, καθώς περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τα στοιχεία του εγκλήματος.

Μεταξύ άλλων αναφέρει πως:

«Σε υπόγειο διαμέρισμα όπου διέμεναν από κοινού, ενεργώντας μαζί και με έτερο άγνωστο δράστη, με τη χρήση μαχαιριού κουζίνας τεμάχισαν το σώμα του ανήλικου βιολογικού τέκνου του πρώτου κατηγορουμένου (σ.σ.: Μπακαρτζίεβ), το οποίο είχαν προηγουμένως σκοτώσει και (…) τοποθέτησαν τα παραπάνω σε πλαστικές σακούλες, τις οποίες επέρριψαν εν συνεχεία σε κάδους απορριμμάτων».

Ads

Ενώπιον της έδρας βρέθηκε η μητέρα της 4χρονης, Δημητρίνα Μπορίσοβα, η οποία είναι αντιμέτωπη με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και ομολόγησε ότι συγκάλυψε τη δολοφονία, κατηγορώντας τον πρώην σύζυγο της ότι «σκότωσε, τεμάχισε και στη συνέχεια μαγείρεψε» την μικρή Άννυ.

Ο πατέρας της 4χρονης, Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ, γνωστός ως Σάββας, κλήθηκε από το δικαστήριο να απαντήσει αν αποδέχεται τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της περιύβριση νεκρού. Ο φερόμενος ως παιδοκτόνος αρνήθηκε ότι σκότωσε την κόρη του, δείχνοντας ως φυσικό αυτουργό τον συγκάτοικο του και συγκατηγορούμενο του Νασίφ Αχμέντοφ ή Νικολάι. Παραδέχτηκε ωστόσο μπροστά στην έδρα και το αποτροπιασμένο ακροατήριο ότι τεμάχισε την Άννυ και επιφυλάχθηκε να πει περισσότερα κατά τη διάρκεια της απολογίας του.

Ο ίδιος ο Νικολάι αρνήθηκε κάθε κατηγορία και ανάμειξη στη δολοφονία.

«Η Άννυ γεννήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου του 2011 στη Βουλγαρία. Η Άννυ έμενε μαζί μας στη Βουλγαρία και η Δημητρίνα είχε μεγάλη αγάπη στο παιδί. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα συμβεί κάτι κακό γιατί στη Βουλγαρία έδειχναν να αγαπούν το παιδί», είπε από την πλευρά της η γιαγιά της Άννυ και μητέρα της Μπορίσοβα. «Η κόρη μου δεν έχει ενοχή . Σε αυτή την υπόθεση ευθύνονται οι δυο κατηγορούμενοι. Πονάω παρά πολυ για την εγγονή μου», σημείωσε κατά την εξέταση της.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις η μάρτυρας ισχυρίστηκε πως η κόρη της δεν έκανε χρήση ναρκωτικών.