Τη θέση του για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια επανέλαβε ο Θάνος Πλεύρης, από το βήμα της Βουλής, δηλώνοντας πως θα απέχει από την ονομαστική ψηφοφορία. Ο βουλευτής της ΝΔ, ακολουθεί την προτροπή του πρωθυπουργού για αποχή και όχι την καταψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο.

Ads

Κατά τον κ. Πλεύρη, είναι θέμα συνείδησης και το θέμα συνείδησης είναι πώς ο καθένας αντιλαμβάνεται τον πολιτικό του ρόλο, ενώ σημείωσε πως η διαφωνία του είναι «διαφωνία αρχής και όχι παραληρήματος».

«Διαφωνώ στην αλλαγή του προτύπου της οικογένειας και του γάμου και ναι δεν προκύπτει συνταγματικό θέμα» είπε, χαρακτηρίζοντας τη σημερινή διαδικασία σημαντική για τη Νέα Δημοκρατία, καθώς «είναι πλεονέκτημα και όχι μειονέκτημα, όπως θεωρεί η αντιπολίτευση», καλώντας τους διαφωνούντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθούν από το βήμα της Βουλής.

Τέλος, σχολίασε τις δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, που κάλεσε τους βουλευτές να πουν αν είναι ομοφυλόφιλοι, τονίζοντας πως δεν είναι δυνατόν να ακούγονται αυτά στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Ads

«Αυτή τη διαφωνία δεν θα τη χαρίσουμε στους ακραίους», επισήμανε και πρόσθεσε πως είναι πιο ομοφοβικό να διαφωνείς με την τεκνοθεσία και όχι με τον γάμο.