«Μέσα σε 24 ώρες ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταφέρει για ακόμα μία φορά να ζαλιστεί ο ίδιος από τις αλλεπάλληλες στροφές 180 μοιρών τις οποίες άλλωστε συνηθίζει», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, αναφορικά με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το νομοσχέδιο που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ads

«Χθες, ο κ. Κασσελάκης δήλωσε ότι θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών θέτοντας θέμα κομματικής πειθαρχίας για τους βουλευτές του κόμματός του, κατηγορώντας μάλιστα τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί δεν το θέτει και στους βουλευτές της Ν.Δ.» ανέφερε ο κ. Ρωμανός, αφήνοντας ασχολίαστη την ηχηρή αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην παραίνεση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους διαφωνούντες βουλευτές της ΝΔ να απέχουν κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο ΛΟΑΤΚΙ+.

«Σήμερα, η εκπρόσωπος του κόμματος Δώρα Αυγέρη υποστήριξε ότι ο κ. Κασσελάκης δεν μίλησε για κομματική πειθαρχία. Πριν λίγη ώρα, ο κ. Κασσελάκης έθεσε μια νέα εκδοχή: αυτή της κομματικής πειθαρχίας με αστερίσκους», πρόσθεσε.

Οπως αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, στην προκειμένη περίπτωση «το κάρο ήταν η κομματική πειθαρχία του κ. Κασσελάκη και το άλογο η άποψη των πολακιστών».

Ads

Σε κάθε περίπτωση, «κρατάμε τη μεγάλη εικόνα, μιας ευρείας πλειοψηφίας που φαίνεται να δημιουργείται υπέρ της πρωτοβουλίας της κυβέρνησης να νομοθετήσει την ισότητα στον πολιτικό γάμο και να διασφαλίσει ίσα δικαιώματα για τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών» καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ.