Αν ο θόρυβος που προκαλεί είναι ο βασικός δείκτης επιτυχίας ενός διαφημιστικού σποτ, τότε το 5ο βίντεο «Χάου Του» της ψηφιακής καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκεται στην κορυφή, αφού κατάφερε να συσπειρώσει εναντίον του ολόκληρη την κυβέρνηση.

Ads

Η αναφορά στην πανεπιστημιακή αστυνομία ερέθισε το Μέγαρο Μαξίμου και τα συναρμόδια υπουργεία, παρά το γεγονός ότι η πολυδιαφημισμένη κυβερνητική πρωτοβουλία έχει καταλήξει σε φιάσκο και οι ειδικοί φρουροί που προσελήφθησαν για αυτό το σκοπό περιπολούν στους εξωτερικούς χώρους συνοδεία ΜΑΤ είτε μετακινούνται σε αστυνομικά τμήματα.

Ηταν απολύτως χαρακτηριστικό το ξέσπασμα του Άρη Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΪ πριν από λίγες μέρες:

«Αν φοβόταν η κυβέρνηση, ας μην το κανε (…) Ηττάται η κυβέρνηση (…) Αν ήταν να αλλάζουν σωβρακάκια ας μην το καναν (…)»

Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα θυμηδίας, ήταν έκπληξη η έντονη αντίδραση της κυβέρνησης στο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο παρουσίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφοντας στην ανάρτησή του: «Θες να κάνεις τη φοιτητική ζωή που σου αξίζει; Κι εμείς το θέλουμε για σένα».

Αμεσα και επιθετικά απάντησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκος:

Ads

«Είναι δίκαιο η φοιτητική εστία που χρειάζεσαι για την στέγαση σου και να μπορέσεις να σπουδάσεις να μετατρέπεται σε άντρο βίας και ναρκωτικών. Είναι άδικο όταν η αστυνομία απελευθερώνει αυτό τον χώρο και τον ξαναδίνει στην πανεπιστημιακή κοινότητα ; Αλέξη όχι άλλα ψέματα».

Ακολούθησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου:

«Αλήθεια τώρα; Ο κ. Τσίπρας ειλικρινά νομίζει πως το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό οποιουδήποτε ανθρώπου για τα Πανεπιστήμιά μας είναι ότι η “αστυνομία μπαίνει και δέρνει”; Πόσο ανεύθυνος, πόσο ξύλινος, πόσο αλλού. Τα Πανεπιστήμιά μας είναι χώρος γνώσης και έρευνας. Είναι δρόμος προσωπικής και κοινωνικής εξέλιξης, διασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες προκοπής για όλους. Για όλους, εκτός από τις συμμορίες με τις βαριοπούλες, οι οποίες σπάζουν βιβλιοθήκες και χρησιμοποιούν τις φοιτητικές εστίες σαν γιάφκες».

Ο κ. Οικονόμου συνέχισε και το πρωί στην εκπομπή σήμερα του τ/σ ΣΚΑΪ:

«Πέρα από τις διαφορές μας. Όταν ακούς ανώτατη εκπαίδευση, ελληνικά πανεπιστήμια. Το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι ότι μπαίνει η ελληνική αστυνομία και δέρνει; Θες να προσεγγίσεις τους νέους και αυτό σου έρχεται πρώτο στο μυαλό;».

Και βέβαια, το υπουργείο Παιδείας έβγαλε ανακοίνωση:

Το spot του ΣΥΡΙΖΑ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση εξηγεί γιατί οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν και πάλι τη Νέα Δημοκρατία. Όπως αποκαλύπτει, ο κ. Τσίπρας επιδιώκει την επιστροφή στο αποτυχημένο κυβερνητικό του παρελθόν.

Θέλει και πάλι εστίες ανομίας στα ΑΕΙ. Θέλει να καταργήσει τις αλλαγές που άνοιξαν νέους ορίζοντες στους φοιτητές μας. Θέλει εισαγωγή στα πανεπιστήμια με βαθμό 1 και 2 στα 20, αδιαφορώντας για το μέλλον νέων ανθρώπων που γνωρίζει οτι δεν θα αποφοιτήσουν ποτέ.

Με αυξημένη χρηματοδότηση, αναβαθμισμένο ακαδημαϊκό περιβάλλον, περισσότερη αυτονομία, ενίσχυση της έρευνας, διεθνείς συνεργασίες με κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού, διπλά πτυχία, εσωτερικό Erasmus, 50% έως 100% αύξηση στο φοιτητικό επίδομα στέγης, τα πανεπιστήμια μας προχωρούν μπροστά. Ο ΣΥΡΙΖΑ μένει πίσω.