Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου δήλωσε πως υπάρχουν στοιχεία για το άτομο που παρακίνησε τους οπαδούς στα επεισόδια στου Ρέντη, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως τον κατονόμασε ο 18χρονος που ομολόγησε την επίθεση εναντίον του αστυνομικού.

Ads

«Θα έχουμε προφανώς συλλήψεις, δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουμε μόνο στη συγκεκριμένη σύλληψη του καθ’ ομολογία δράστη. Υπάρχει πλήθος στοιχείων», είπε αρχικά στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφερόμενος στα επεισόδια στου Ρέντη.

«Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια να φτάσουμε στον καθοδηγητή. Έχει κατονομαστεί από τον δράστη άνθρωπος που παρακίνησε τα μέλη αυτής της συμμορίας να βγουν από την εξέδρα και να επιτεθούν τους αστυνομικούς. Είναι ο άνθρωπος που εφοδίασε με όπλα- φωτοβολίδες, μολότοφ, ξύλα, πέτρες- τα οποία είχε κρύψει σε χώρο εκτός γηπέδου», συνέχισε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Αναζητούμε τον άνθρωπο αυτό με βάση πληροφορίες και αξιοποιώντας μια σειρά από στοιχεία. Υπάρχουν ενδείξεις και στοιχεία, η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη» κατέληξε για το θέμα. Υπενθυμίζεται ότι ο 31χρονος αστυνομικός νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και σήμερα οι γιατροί προχώρησαν στον ακρωτηριασμό του αριστερού ποδιού του.

Ads

Σημειώνεται ότι το πρωί της Τρίτης (12/12) ο Γιάννης Οικονόμου και ο Γιάννης Βρούτσης παρέδωσαν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου μια λίστα με 200 ονόματα χούλιγκαν.

Η λίστα αυτή προέκυψε από ενημέρωση από τις διευθύνσεις της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται χρόνια με την οπαδική βία, σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Πρόκειται για άτομα που «είτε η παρουσία τους παρατηρείται συχνά όπου έχουμε σοβαρά επεισόδια, ή στο παρελθόν είχαν συμμετοχή σε ανάλογου τύπου επεισόδια», εξήγησε. Άτομα που συμπεριλήφθηκαν στη λίστα έχουν απασχολήσει τις αρχές και για άλλες παραβατικές συμπεριφορές, «για προστασίες, ναρκωτικά, όπλα», επεσήμανε ο κ. Οικονόμου.

Επίσης, στη λίστα περιλαμβάνονται άτομα που στρατολογούν νέα μέλη και πρωταγωνιστούν στα επεισόδια. «Μιλάμε για οργανωμένες συμμορίες με ιεραρχία, σχέδιο και χρηματοδότηση», τόνισε.

«Αγέλες χούλιγκαν που σκορπούν τον τρόμο και τον θάνατο», ανέφερε σε άλλο σημείο.