Οι Χίμαιρες επιστρέφουν και μετατρέπουν το υπόγειο του Beton7 σε κινηματογράφο για να στεγάσουν μερικές από τις αγαπημένες τους δημιουργίες. Οι προβολές θα ξεκινούν στις 20:00 και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει με ελεύθερη είσοδο χαρακτηριστικές ταινίες. Αυτή την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου, θα προβληθεί το αγαπημένο φιλμ του Τζον Φρανκενχάιμερ, «Seconds» (Σατανική Επιχείρηση – 1966). Μετά την προβολή η βραδιά θα ολοκληρωθεί μουσικά με live από τον elDot, επίσης στο υπόγειο.

Ads

Η ομάδα των Χίμαιρες κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2004 το πρώτο της fanzine. Έκτοτε ο χρόνος κύλησε γρήγορα και λίγο πριν συμπληρώσουν έντεκα χρόνια ζωής, έχουν ήδη παρουσιάσει τριάντα ιδιαίτερα και πολυσυλλεκτικά τεύχη. Παράλληλα, από το 2005 οι Χίμαιρες αποκτούν διαδικτυακή παρουσία μέσα από το chimeres.gr ενώ το 2009 ξεκινούν το δικό τους webradio.

Αυτό που συνεχίζει να ενώνει τη συγκεκριμένη ομάδα-παρέα όλα αυτά τα χρόνια, είναι η συνεχής αναζήτηση για κάτι δημιουργικό και η διάθεση να συνεργαστεί με ανθρώπους που έχουν παρόμοιες ανησυχίες. Ταυτόχρονα, είναι ανοιχτή σε νέα μέλη τα οποία μπορούν να δραστηριοποιηθούν σε οποιαδήποτε από τις πτυχές των Χιμαιρών επιθυμούν: [fanzine/webradio/blog].
image
Μετά το ιδιαίτερα επιτυχημένο τριήμερο φεστιβάλ του Οκτωβρίου, οι Χίμαιρες επιστρέφουν και πάλι στο κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Beton7 για να μοιραστούν μαζί μας αγαπημένες κινηματογραφικές ταινίες και όχι μόνο.

Η αρχή έγινε την Τρίτη 25 Νοεμβρίου, με το αγαπημένο φιλμ του σπουδαίου Βέρνερ Χέρτζογκ, “Even Dwarfs Started Small” (1970) και οι προβολές συνεχίστηκαν την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου, με την ταινία του Φρίντρικ Θορ Φρίντρικσον (Fridrik Thor Fridriksson), «Άγγελοι του Σύμπαντος» (Angels of the Universe – 2000). Αυτή την εβδομάδα τη σκυτάλη παίρνει ένα σπάνιο φιλμ. Ο λόγος για το θρυλικό «Seconds» (Σατανική Επιχείρηση – 1966) του Τζον Φρανκενχάιμερ.
image
Πρωταγωνιστεί ο Ροκ Χάντσον, όπου σ’ έναν από του πιο χαρακτηριστικούς ρόλους της πλούσιας καριέρας του, υποδύεται έναν επιτυχημένο τραπεζίτη σε υπαρξιακή κρίση. Ο ήρωας μας έρχεται σε επαφή με μία μυστηριώδη εταιρεία που υπόσχεται να του αλλάξει ριζικά τη ζωή. Με καινούρια πλέον ταυτότητα και αλλαγμένο παρουσιαστικό, ο τραπεζίτης σβήνει κάθε ίχνος από το παρελθόν του και ξεκινά από την αρχή. Συνειδητοποιεί όμως λίγο αργά τον απίστευτο εφιάλτη στον οποίο έχει παγιδευτεί…
image
Απροσδόκητες γωνιές λήψης, αίσθημα ανασφάλειας και φόβου, δεξιοτεχνική σκηνοθεσία, μία υπέροχη ασπρόμαυρη φωτογραφία και ο Ροκ Χάντσον, ίσως στον πιο απροσδόκητο ρόλο της καριέρας του. Μαζί του πρωταγωνιστούν οι: Σαλόμ Τζενς, Τζον Ράντολφ και Ρίτσαρντ Αντερσον. Όσο για το φινάλε… ο Φρανκενχάιμερ, αιφνιδιάζει τον θεατή και ολοκληρώνει εντυπωσιακά μία από τις πιο πολυσυζητημένες δημιουργίες του αμερικανικού σινεμά τη δεκαετία του ’60.
image
Το φιλμ «Seconds» (Σατανική Επιχείρηση – 1966), αποτελεί παράλληλα και την ολοκλήρωση της Τριλογίας της Παράνοιας του Τζον Φρανκενχάιμερ (John Frankenheimer). Μία Τριλογία που είχε εγκαινίασε το 1962 με την ταινία “The Manchurian Candidate” και συνεχίστηκε το 1964 με το φιλμ “Seven Days in May”.
image
Η ταινία πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της τον Μάιο του 1966 στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ των Καννών, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι είχε αποσπάσει και μία υποψηφιότητα για Όσκαρ, στην κατηγορία: Best Cinematography, Black-and-White για τον σπουδαίο κινηματογραφιστή James Wong Howe. Η ταινία είναι ένα cult διαμαντάκι, που έχει γράψει τη δική του ιστορία…

Μετά το πέρας της προβολής, θα ακολουθήσει live με τον elDot.

Ads

Για περισσότερες πληροφορίες:
Beton7  (Πύδνας 7, Βοτανικός)
ΧίμαιρεςFacebook