1Η ώρα του χρέους. Η γαλλική Monde αναγγέλλει ότι  «η Ελλάδα εξέρχεται από το καθαρτήριο», η γερμανική Süddeutsche Zeitung τιτλοφορεί την ανταπόκρισή της από τις Βρυξέλλες «Αθήνα προ της εξόδου» και το Reuters εκτιμά ότι η συμφωνία με τα Σκόπια για το Μακεδονικό μπορεί να έχει θετικό αντίκρυσμα ακόμη και στη λύση για το χρέος. Και: Μηνύματα για συνολική και αξιόπιστη συμφωνία στο Eurogroup της Πέμπτης. Ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος εξέφρασε την αισιοδοξία του για το χρέος. Τι είπε η Μέρκελ. Μοσκοβισί: Δεν θα υπάρξει μεταμφιεσμένο τέταρτο πρόγραμμα για την Ελλάδα

Ads

2H FAZ προειδοποιεί τη ΝΔ για νέες αποκαλύψεις σχετικά με τις δεσμεύσεις Μητσοτάκη. Ο δημοσιογράφος της FAZ Mίχαελ Μάρτενς, ο οποίος αποκάλυψε τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη στους Ευρωπαίους πως δεν πρόκειται να ακυρώσει τη συμφωνία για το Μακεδονικό και δεν διαφωνεί με αυτήν, αλλά αντέδρασε απλώς για να μη διαλυθεί το κόμμα του, προειδοποιεί με νέο tweet ότι, θα δημοσιεύσει την Πέμπτη ένα πιο αναλυτικό ρεπορτάζ για τον πρόεδρο της ΝΔ και τη συμφωνία για το όνομα της πΓΔΜ, προμηνύοντας νέες αποκαλύψεις σχετικά με το θέμα. Ακόμη: Αποκαλύψεις Αντώναρου για τις δεσμεύσεις Μητσοτάκη στους Γερμανούς για το Μακεδονικό. Η ανάρτηση – βόμβα που στριμώχνει ακόμη περισσότερο τον Μητσοτάκη. 

3Λίγο πριν το τέλος το Κίνημα Αλλαγής; Ένα βήμα πριν την έξοδο ο Σταύρος Θεοδωράκης. Το μήνυμα Παπανδρέου και ο «νόμος του ΠΑΣΟΚ». Και: Ο Ψαριανός ανακοίνωσε και επισήμως ότι δεν είναι αριστερός και αποχαιρέτησε το ΚΙΝΑΛ. 

4Το Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ επικύρωσε τη συμφωνία των Πρεσπών. Ο μαραθώνιος του Ζόραν Ζάεφ μόλις ξεκίνησε, καθώς πρόκειται για το πρώτο βήμα, ενώ ακολουθούν τα σημαντικότερα για να τεθεί η συμφωνία σε ισχύ, με κορυφαία τη συνταγματική αναθεώρηση, ώστε να αφαιρεθεί κάθε στοιχείο αλυτρωτισμού, και το δημοψήφισμα. 

Ads

5Ναζί «Μακεδονομάχοι» [Βίντεο – Ντοκουμέντο]. Ποιοι ήθελαν να εισβάλλουν στη Βουλή το Σάββατο. Στο βίντεο καταγράφεται ομάδα των «αγανακτησμένων Μακεδονομάχων» να τραγουδά τον – ελληνικό – Εθνικό ‘Υμνο… υψώνοντας το χέρι για τον γνωστό ναζιστικό χαιρετισμό, λίγο πριν επιχειρήσουν να εισβάλουν στη Βουλή, με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια και να αποκρουστούν από την αστυνομία.

6Ρωσικά «παζάρια» για πώληση μαχητικών στην Τουρκία. Η Μόσχα «φρέναρε» την ‘Αγκυρα για τα SU-57… αλλά «πλασάρει» τα SU-35. Και… ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε τροπολογία που ενδέχεται να αποκλείσει την πώληση F35 στην Τουρκία

7Κινηματογραφική απόδραση κακοποιών από το Αστυνομικό Τμήμα Αργυρούπολης. Πώς έγινε η απόδραση. 

8Λύνεται το πρόβλημα με τα σκουπίδια στην Αττική – Ανοίγουν δύο νέοι χώροι. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς καλύπτεται η ημερήσια απορροφητικότητα των απορριμμάτων καθώς από τους 4.700 τόνους ημερησίως στις δύο εγκαταστάσεις εναποτέθηκαν 3.300 τ. και ακόμη 1.000 τ. στον ΧΥΤΑ. 

9Εμπορικός πόλεμος Κίνας – ΗΠΑ: Το Πεκίνο έχει ένα πανίσχυρο όπλο. Η 6η Ιουλίου, οι «φράξιες» του Λευκού Οίκου και τα καίρια χτυπήματα της Κίνας. Ακόμη: Η Ρωσία αντεπιτίθεται με δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα

10Η παγκόσμια κρίση και ο έλεγχος του νερού. Πόσο ανήσυχοι πρέπει να είμαστε; Η κλιματική αλλαγή κάνει τα πράγματα χειρότερα; Ποιός ελέγχει το νερό; Ποιοί αντιμετωπίζουν τον πιο άμεσο κίνδυνο; Ποια είναι τα 19 «hotspots» του πλανήτη, εκεί στα οποία η ταχεία εξάντληση των υδάτινων πόρων θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα.

Ακόμη….