1) Tι προβλέπει το κείμενο Κοτζιά – Ντιμιτρόφ για το Μακεδονικό. Η υπόθεση του Μακεδονικού περνά ξανά από το κρύο στο ζεστό και, μετά τις χθεσινές δηλώσεις Ζάεφ, το μήνυμα που εκπέμπεται από διπλωματικούς κύκλους είναι πως «το επόμενο Σαββατοκύριακο μπορεί να είναι καθοριστικό».

Ads

2) Το επικίνδυνο παιχνίδι διχασμού από τον Κυριάκο… Σαμαρά: Παραμένει άγνωστο εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πλήρη συνείδηση της – εθνικής – επικινδυνότητας αυτού του παιγνίου. Όπως άγνωστο είναι και το εάν την διχαστική γραμμή υιοθετούν και συμμερίζονται και άλλα κορυφαία στελέχη της ΝΔ, όπως για παράδειγμα η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Κώστας Καραμανλής. Όλα αυτά, την ώρα που έλαβαν χώρα συλλαλητήρια σε περίπου 25 πόλεις  της Ελλάδας.

3) Οι γέφυρες Τσίπρα – Σάντσεθ «στριμώχνουν» τη Φώφη: Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουν στο Μέγαρο Μαξίμου στη δημιουργία γεφυρών με τη νέα ισπανική κυβέρνηση, μετά και την επικοινωνία που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πέδρο Σάντεζ, τη στιγμή πάντως που ένα τέτοιο ενδεχόμενο δημιουργεί έντονους πονοκεφάλους στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

4) Οι επιθέσεις στον λόφο Φιλοπάππου: Ποιος θα πάρει την ευθύνη; Δημοσιογραφικές πληροφορίες αλλά και καταγγελίες αρχαιολόγων στο Τvxs.gr μιλούν για εκατό περίπου επιθέσεις τον τελευταίο χρόνο με μαχαίρια και σπασμένα μπουκάλια, σε μεμονωμένα άτομα, ζευγάρια και εφήβους.

Ads

5Πρώτη σύλληψη για τη δολοφονία της 13χρονης στην Άμφισσα. Με την κατηγορία της συνέργειας στην ανθρωποκτονία της 13χρονης στην Άμφισσα συνελήφθη από αστυνομικούς 40χρονος Αλβανός.

6) Γονείς βιαστές της Λέρου: Τι αναφέρουν οι ιατροδικαστές για την υπόθεση. Αίσθηση προκαλούν τα όσα αναφέρει η έκθεση του ιατροδικαστή, καθώς αναφέρει ότι τα παιδιά δεν έχουν υποστεί κακοποίηση. Πάντως ο Πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρίας, Γρηγόρης Λέων δήλωσε στο «Star» ότι όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά. 

7ΕΝΦΙΑ 2018: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι. Μικρές αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ αλλά άμεσες ανατροπές στο φορολογικό κόστος των κάθε είδους μεταβίβασης ακινήτων από τα μέσα Ιουνίου φέρνει η επικείμενη αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών.

8Με δασμούς 2,8 δισ απαντά η Ε.Ε. στον Τραμπ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να επιβάλει επιπλέον δασμούς σε επιλεγμένες εισαγωγές από τις ΗΠΑ τον Ιούλιο ως απάντηση στους αμερικανικούς δασμούς που επιβλήθηκαν στον ευρωπαϊκό χάλυβα και το αλουμίνιο.

9Έρχονται τα πρώτα 40αρια: Μίνι καύσωνας θα χτυπήσει τη χώρα το τριήμερο που έρχεται καθώς ο υδράργυρος θα αγγίξει ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου. 

10) Η εξέγερση της μεσαίας τάξης: Το ΔΝΤ τα «κατάφερε» και στην Ιορδανία. Η παραίτηση του πρωθυπουργού, Χάνι Μούλκι, τη Δευτέρα, είναι η πιο ηχηρή εξέλιξη των πολυήμερων και μαζικών διαδηλώσεων στην Ιορδανία, με αφορμή τα νέα μέτρα λιτότητας που πήρε η κυβέρνησή του σε συνεννόηση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

*Το σκίτσο: Πώς σχολίασε ο Λατούφ την απόφαση της Αργεντινής να ακυρώσει τον φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου της Εθνικής της με την αντίστοιχη του Ισραήλ.