Με την κατηγορία της συνέργειας στην ανθρωποκτονία της 13χρονης στην Άμφισσα συνελήφθη από αστυνομικούς 40χρονος Αλβανός.

Ads

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για τον άνδρα ο οποίος φέρεται να οδηγούσε το αυτοκίνητο με το οποίο ο 34χρονος κρεοπώλης, πήγε στον καταυλισμό και αμέσως μετά τον πυροβολισμό, τράπηκαν μαζί σε φυγή.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου φερόμενου ως δράστη, καθώς ακόμα δεν έχει εντοπιστεί ή παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές.

Στο μεταξύ η κηδεία της 13χρονης έγινε μέσα σε κλίμα οργής και οδύνης.

Ads

Σύμφωνα με το tvstar, μετά την κηδεία, ομάδα Ρομά διέκοψε την κυκλοφορία της εθνικής οδού Λαμίας – Άμφισσας στο ύψος του καταυλισμού, ανάβοντας φωτιές και καίγοντας λάστιχα.

Χθες, για περίπου μισή ώρα, εξαγριωμένοι Ρομά συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης με λοστούς και ρόπαλα ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του 34χρονου φερόμενου δράστη.

«Ένα μόλις χρόνο μετά τον άδικο θάνατο του εντεκάχρονου Μάριου στο Μενίδι, σε συνθήκες που δεν έχουν ακόμα πλήρως διαλευκανθεί, θρηνούμε σήμερα στην Άμφισσα ένα δεκατριάχρονο κοριτσάκι ελληνικής καταγωγής Ρομά, θύμα στυγερής δολοφονίας, προϊόν ρατσιστικού, ξενοφοβικού και εκδικητικού παραληρήματος» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ».

Η Ομοσπονδία των Ρομά εκφράζει την οδύνη και τη θλίψη της για το περιστατικό, τονίζοντας πως «απαιτείται ψυχραιμία και νηφαλιότητα από όλες τις πλευρές», δηλώνοντας την «απόλυτη εμπιστοσύνη» της στη Δικαιοσύνη.

«Εγώ ήμουν εδώ. Αυτός πήγε να πάρει το πιστόλι και σκότωσε το κορίτσι μου. Είδα το κορίτσι μου κάτω νεκρό» είπε χθες η μητέρα του αδικοχαμένου παιδιού μιλώντας στον Alpha.

image

image