Τις αποκαλύψεις του tvxs.gr για τα ρουσφέτια της γαλαζοπράσινης διακυβέρνησης στη Γενική Γραμματεία Εσόδων επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη χτεσινή του συνέντευξη «Στον Ενικό», αναφερόμενος στην πρόθεση της σημερινής κυβέρνησης για βαθιές μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν το δημόσιο λιγότερο γραφειοκρατικό και περισσότερο παραγωγικό και αξιόπιστο.

Ads

Το Tvxs.gr είχε φέρει στο φως δεκάδες επίσημα έγγραφα που αποκάλυπταν την βαριά βιομηχανία ρουσφετιών που επιχειρούσε να στήσει η γαλαζο – πράσινη διακυβέρνηση στην Γενική Γραμματεία Εσόδων. Την ώρα που υποτίθεται πως η κυβέρνηση έδινε τη μεγάλη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και η τρόικα απαιτούσε την πλήρη ανεξαρτησία του πιο βασικού πυλώνα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, οι ίδιοι οι υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά, το κόμμα και οι βουλευτές της ΝΔ υπονόμευαν κάθε προσπάθεια αξιοκρατικής λειτουργίας της Γενικής Γραμματείας Εσόδων, βομβαρδίζοντας καθημερινά, με επίσημα και ενυπόγραφα αιτήματα, τη Γραμματεία για αναβαθμίσεις, τοποθετήσεις και προαγωγές «ημετέρων».

Διαβάστε επίσης:

Ανάμεσα στους υπουργούς που έδιναν τις εντολές υπέρ των «ημετέρων» ήταν, όπως προκύπτει από τα έγγραφα που δημοσιεύουμε, ο τότε υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Σίμος Κεδίκογλου, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, το ίδιο το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας – με επίσημη σφραγίδα και υπογραφές – καθώς επίσης και ουκ ολίγοι γαλάζιοι βουλευτές.

Ads

image

Δείτε το βίντεο (στο 15:50)

Ο Αλέξης Τσίπρας όταν ρωτήθηκε για την επανάκτηση της αξιοκρατίας, τόνισε πως «απαιτούνται μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν το δημόσιο λιγότερο γραφειοκρατικό και πιο παραγωγικό και θα θεσπίσουν κάποιους κανόνες αξιοπιστίας». Για παράδειγμα, είπε συνεχίζοντας, «εμείς δεν διαφωνούμε το να είναι η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανεξάρτητη αρχή, που δεν θα την ελέγχει η εκάστοτε κυβέρνηση και ούτε θα διορίζει η εκάστοτε κυβέρνηση τον τελευταίο εφοριακό στην τελευταία εφορία, όπως έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και βγήκαν στη δημοσιότητα προχτές και τα δεχόταν ο προηγούμενος γραμματέας δημοσίων εσόδων»

Ο πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης, και σημερινός βουλευτής του Ποταμιού, όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας «έχει αναγορευτεί σε έναν από τους καλύτερους εισπράκτορες χρημάτων, αλλά τα ρουσφέτια τα έκανε στον κ. Κεδίκογλου και στους άλλους που του έλεγαν να βάλει  τον τάδε από την τάδε τοπική σε συγκεκριμένη θέση». Στόχος της κυβέρνησης, όπως είπε ο πρωθυπουργός, είναι οι «μεταρρυθμίσεις που θα ξαναδώσουν αξιοπιστία, που θα δημιουργήσουν ένα πλαίσιο νομιμότητα που θα ξανακάνουν τους φορολογικούς και φοροελεγκτικούς μηχανισμούς που θα τους κάνουν πραγματικά αξιόπιστους», κατέληξε.