Οι Anonymous Greece «ξαναχτύπησαν», αυτή την φορά σε βάρος της Τράπεζας της Ελλάδος και του Υπουργείου Εσωτερικών, διαρρέοντας μέσω της ιστοσελίδας τους στο Facebook, αρχεία με έγγραφα.

Ads

Όπως έγραψαν σε ανάρτησή τους, στην οποία συμπεριέλαβαν το link της πρώτης διαρροής προκειμένου να κατεβάσει όποιος ενδιαφέρεται τα αρχεία, οι διαρροές θα ανεβαίνουν σταδιακά, μέρα με την ημέρα λόγω του μεγάλου όγκου.

Το ηλεκτρονικό αρχείο είναι μεγέθους σχεδόν 1GB και περιλαμβάνει 2.538 έγγραφα σε ηλεκτρονική μορφή.

Οι Anonymous είχαν προειδοποιήσει για την «επίθεση» με ανάρτηση τους το βράδυ της Δευτέρας στο facebook:

Ads

«Αρχεία (10 GB) από κυβερνητικούς servers θα γίνουν διαρροή αύριο. Θα ανεβάσουμε links για το κατέβασμα τους. Έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να τα κατεβάσει».

Χθες, με νέα ανάρτηση, έκαναν την πρώτη διαρροή, αναφέροντας τα εξής:

«Οι διαρροές θα ανεβαίνουν μέρα με τη μέρα λόγω τών μεγάλων μεγεθών τους.
Η διαρροή από την Τράπεζα της Ελλάδος βρίσκεται εδω: https://www.mediafire.com/f…/dxdvzgy5y5dt66a/gov.gr+leaks.rar
Θα ακολουθήσουν πολλά! #AnonymousGreece». 

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκεται σε επικοινωνία με την ΤτΕ, τεχνικοί της οποίας προσπαθούν να διαπιστώσουν ποιος σέρβερ «χτυπήθηκε».

Στο πλαίσιο της έρευνας, η Δίωξη προσπαθεί να εντοπίσει εάν πρόκειται για κάποιο παλιό, απενεργοποιημένο σέρβερ ή κάποιον σέρβερ γραμματείας με δευτερεύουσας σημασίας αρχεία, όπως εκτιμούν μέχρι στιγμής.

ΤτΕ: Στοιχεία ανακοινώσιμα και διαθέσιμα στο κοινό αυτά που διέρρευσαν

Σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ελλάδος αναφέρει σχετικά:

«Οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής και διαρροής βάσεων δεδομένων της Τράπεζας της Ελλάδος είναι παντελώς ανυπόστατοι. Οι φερόμενες ως αποκαλύψεις 1217 αρχείων, που εμπεριέχουν διοικητικές αποφάσεις, παρουσιάσεις από συνέδρια και άλλα δεδομένα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά στοιχεία που είναι ανακοινώσιμα και διαθέσιμα στο κοινό μέσα από το δικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδος». 

Η νέα ανάρτηση – απάντηση των Anonymous Greece στην ΤτΕ

Το πρωί της Τετάρτης έκαναν νέα ανάρτηση με νέο μήνυμα το οποίο απευθύνουν προς την Τράπεζα της Ελλάδος:

«Πρός Τράπεζα της Ελλάδος: Όταν μερικοί σας παρακολουθούν και απο στιγμή σε στιγμή μπορεί να πέσετε θύμα κυβερνοεπιθέσεων εσείς θα τα διαψεύσετε διότη δεν έχετε κάτι καλύτερο να πείτε! Να μας φοβάστε! γιατί ποτέ δεν ξέρετε πότε θα καταρρεύσει όλο το σύστημα σας και μετά να δούμε τι θα έχετε να πείτε! #AnonymousGreece».

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί «χτύπημα» των Anonymous Greece στην ιστοσελίδα των πλειστηριασμών.