Με τη γνωστή τακτική της «δημιουργικής λογιστικής» προχωράει το υπουργείο Υγείας αναφορικά με τις αναγκαίες προλήψεις γιατρών για την κάλυψη των ΜΕΘ.

Ads

Έτσι ενώ την Πέμπτη είχε ανακοινωθεί εσπευσμένα η πρόσληψη 300 μόνιμων εντατικολόγων, τελικώς όπως έγινε γνωστό στην πραγματικότητα αυτοί θα είναι μόλις 200. Οι υπόλοιποι 100  θα προσληφθούν με τρίμηνες συμβάσεις, «μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία κρίσης τους».

Όπως καταγγέλλει ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Πάνος Παπανικολάου: «Ενώ ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας παρουσιάζοντας την σχετική τροπολογία προχθές 5/11/20 δήλωσε πως πρόκειται για μόνιμους διορισμούς, χθες και σήμερα (και πριν εκδοθεί το ΦΕΚ) η 1η ΥΠΕ στέλνει μηνύματα σε γιατρούς Εντατικολόγους αναφέροντας πως ΔΕΝ πρόκειται για μόνιμους διορισμούς αλλά για τρίμηνες προσωρινές συμβάσεις απαιτώντας μάλιστα εκβιαστικά από τους γιατρούς να δηλώσουν αν τις αποδέχονται … εντός μιας ώρας ( ! ).

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας οφείλει να εξηγήσει άμεσα τι ακριβώς προβλέπεται».

Ads