Την φονική κατάβαση της πυρκαγιάς που αφάνισε τα πάντα στο πέρασμά της μέχρι να φτάσει στην θάλασσα αποτυπώνει ο χάρτης.

Ads

Η πρώτη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής το βράδυ της Δευτέρας ανέφερε ότι «η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 16.57 σε δασική έκταση, στη περιοχή Καλλιτεχνούπολη του δήμου Ραφήνας – Πικερμίου Αττικής. Στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 60 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 15 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρο τμήμα ενώ από αέρος επιχείρησαν 3 Α/Φ Canadair και 1 Ε/Π.

»Έγινε οργανωμένη απομάκρυνση ατόμων από το Λύρειο ϊδρυμα, καθώς και όλων των κατασκηνώσεων της ευρύτερης περιοχής… Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας υπάρχουν 6 εγκαυματίες. Οι 4 βρίσκονται στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης και θα διακομιστούν στο ΚΑΤ ενώ οι άλλοι 2 με ιδιωτικό μέσο πήγαν σε ιδιωτική κλινική και εν συνεχεία διακομίστηκαν στον Ευαγγελισμό».

Την συνέχεια δεν θα μπορούσε να την φανταστεί κανείς, αφού, η πυρκαγιά, με την βοήθεια των ισχυρών ανέμων, μετατράπηκε σε πύρινο «τσουνάμι» που κατηφόρισε το βουνό με απίστευτη ταχύτητα που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης.

Ads