Τα ηνία του ΕΟΔΥ (το νέο οργανισμό που αντικαθιστά το ΚΕΕΛΠΝΟ) ανέλαβε και επίσημα πλέον ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ αρ. φύλλου 919 της περασμένης Παρασκευής, 1 Νοεμβρίου.

Ads

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο Υγείας και έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων.

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας είναι όμως γνωστός και για δύο ακόμα λόγους. Είναι στενός φίλος και παρολίγον κουμπάρος του Βασίλη Κικίλια αλλά και καλός φίλος του βασικότερου εμπλεκόμενου στο σκάνδαλο Novartis, Κωνσταντίνου Φρουζή, γεγονός που έχει προκαλέσει σοβαρό προβληματισμό και έντονες αντιδράσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το όνομα του Αρκουμανέα περιλαμβάνεται στη λίστα των φίλων του Φρουζή, τους οποίους προτείνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να συναντηθεί μαζί τους, μέσω των περιβόητων mails που είδαν το φως της δημοσιότητας τον Ιούλιο του 2018.

Ads

Διαβάστε επίσης

Σε αυτά τα προσωπικά mails από το αρχείο του Φρουζή, το οποίο έχει κατασχεθεί από τις αμερικανικές αρχές και ερευνάται στο πλαίσιο του σκανδάλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να είναι αυτός που ανέλαβε να προωθήσει τον Κ. Φρουζή όταν αποχώρησε από την φαρμακοβιομηχανία, ενώ με την σειρά του ο Φρουζής ανέλαβε να τον υποστηρίξει την περίοδο που διεκδικούσε την προεδρία του κόμματος στις εσωκομματικές εκλογές. Για τον λόγο αυτό διοργάνωσε ένα φιλικό δείπνο στήριξης, ώστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έρθει σε επαφή με διευθυντές πολυεθνικών και επικεφαλής εταιρειών. Μεταξύ αυτών είναι και ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, ως CEO of PR company.

Τελικά, όπως προκύπτει από mails του Φρουζή, το δείπνο έγινε στο σπίτι του Φρουζή κι από ό,τι φαίνεται στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία για τους συνδαιτυμόνες.