Αν και πρόεδρος του ΕΟΔΥ, του οργανισμού που είναι επιφορτισμένος με τον συντονισμό των νοσοκομείων, τον έλεγχο και τη διαχείριση των κρουσμάτων του κοροναϊού, παρέμενε μέχρι σήμερα άφαντος. Όμως ο Παναγιώτης Αρκουμανέας αποφάσισε τελικά να κάνει τη δική του life style παρέμβαση στην κρίση της πανδημίας που έχει ξεσπάσει.

Ads

Παρά τα δραματικά μηνύματα από την κυβέρνηση πως «τα χειρότερα είναι μπροστά», και ενώ ήδη έχουν έρθει στο φως τραγικά λάθη του ΕΟΔΥ στο σύστημα ελέγχου των κρουσμάτων που συνέβαλαν στη ραγδαία εξάπλωση του κοροναϊού, με σωρεία καταγγελιών από νοσοκομειακούς γιατρούς για χάος στη διαχείριση των κρουσμάτων, ακόμα και στην ενημέρωση των πολιτών, καθώς ακόμη και η τηλεφωνική γραμμή (1135) υπολειτουργεί, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας ανέβασε ένα lifestyle βίντεο «αισθητικής» ΔΑΠ, με χορό και τραγούδια από τη σύζυγό του και δημοσιογράφο του Σκάι Εύα Αντωνοπούλου, καλώντας τους πολίτες να… «μείνουν σπίτι». 

Όπως ήταν αναμενόμενο η ανάρτησή του προκάλεσε πλήθος οργισμένων σχολίων από χρήστες του Twitter που του υπενθυμίζουν το ρόλο και τα λάθη, ενώ πολλοί στα μηνύματά τους αναφέρουν πως διαπιστώνοντας ποιοι διαχειρίζονται την κρίση ανησυχούν περισσότερο για τις εξελίξεις

Ποιος είναι ο ΕΟΔΥ και ο Αρκουμανέας;

Όμως ποιος είναι ο ΕΟΔΥ; Είναι το νέο «ΚΕΕΛΠΝΟ» που φρόντισε να αναβιώσει η Νέα Δημοκρατία χρησιμοποιώντας το όνομα ως προκάλυψη. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας υγείας ιδρύθηκε με τον νόμο 4600/2019 από το ΣΥΡΙΖΑ, ως δημόσιος φορέας που έδωσε τέλος στο «αμαρτωλό» παρελθόν αδιαφάνειας και σκανδάλων διαφθοράς του ΚΕΕΛΠΝΟ. Όμως η Νέα Δημοκρατία φρόντισε όταν ανέλαβε την εξουσία να ψηφίσει τον νόμο 4633/2019 προκειμένου να ξανασυστήσει τον ίδιο οργανισμό! Φρόντισε όμως ο νέος οργανισμός να είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, δηλαδή να επαναφέρει το καθεστώς φαυλότητας και οικονομικής αδιαφάνειας του παρελθόντος, τύπου ΚΕΕΛΠΝΟ,αλλά, επίσης, να παρακάμψει το ΑΣΕΠ από τη διαδικασία προσλήψεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τοποθέτησε ένα οικονομολόγο και όχι ένα γιατρό στην Προεδρία του Οργανισμού που ασχολείται με τη δημόσια υγεία. Τον στενό του φίλο και γνωστό κοσμικό Παναγιώτη Αρκουμανέα, η σύζυγος του οποίου είναι δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ. Έναν οικονομολόγο,  που ήταν παρών στο περιβόητο δείπνο που είχε οργανώσει ο φίλος του Φρουζής της Novartis για την υποστήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη!