Την χαρά του για τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού, Κασέμ Σουλεϊμανί, έσπευσε να εκφράσει ο βουλευτής της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου, σε τηλεοπτικό πάνελ το βράδυ της Δευτέρας.

Ads

Συγκεκριμένα, σε μια στιγμή αντιπαράθεσης με τον Πάνο Ρήγα εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ τον ρώτησε «δεν χαρήκατε καθόλου πάντως που έφαγε μπόμπα ο Σουλεϊμανί;».

Όταν ο κ. Ρήγας τον εγκάλεσε για την αναφορά του, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου προσπάθησε να υπαναχωρήσει λέγοντας «ούτε εγώ είμαι υπέρ, αλλά είπα ότι μπορεί κάπου μέσα μου λίγο να χάρηκα».

Υπενθυμίζεται ότι τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού είχε επιδοκιμάσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε ομιλία του από τις ΗΠΑ με τα λόγια του να προκαλούν διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Αθήνας και Τεχεράνης.

Τις δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στηλίτευσε ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντάς τες «αδιανόητες» και «επικίνδυνες».

«Ο πρωθυπουργός και αρχηγός της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης- ο οποίος αποτελεί τον μόνο ευρωπαίο ηγέτη που επιδοκίμασε την εκτέλεση Σουλεϊμανί –  οφείλει άμεσα να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις του βουλευτή του κόμματός του» σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση και καταλήγει αναφέροντας «σε διαφορετική περίπτωση,  η συγκεκριμένη δήλωση εκφράζει την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησής του και το ύφος με το οποίο εκφράζεται σε τόσο λεπτά θέματα».