Στο χθεσινό διάγγελμα του για το Πάσχα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε, μεταξύ πολλών άλλων, ότι σχεδόν 5 εκατομμύρια είναι οι συμμετοχές μαθητών αθροιστικά σε ψηφιακές τάξεις.

Ads

Το νούμερο ακούγεται φυσικά πολύ εντυπωσιακό αλλά ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μόλις 1,4 εκατομμύρια μαθητές στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Αυτό σημειώνει σε ανάρτηση του, ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «σχεδιασμένη παραπληροφόρηση». Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Να πως γίνεται η σχεδιασμένη παραπληροφόρηση. Είπε χθές επί λέξει ο πρωθυπουργός στο διάγγελμα του: “Σχεδόν 5 εκατομμύρια είναι οι συμμετοχές μαθητών αθροιστικά σε ψηφιακές τάξεις με τη βοήθεια δεκάδων χιλιάδων φιλότιμων εκπαιδευτικών”.

Ads

Τι αντιλαμβάνεται από αυτό ο μέσος τηλεθεατής που ακούει ένα εντυπωσιακό αριθμό και δεν έχει μπροστά του κανένα κείμενο και δεν δίνει καμμία σημασία στη λέξη “αθροιστικά”; Πώπω, πέντε εκατομμύρια μαθητές. Αμ δεν. Όλοι οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα είναι 1,4 εκατομμύρια.

Ενδιαφέρον λοιπόν θα είχε να μας πουν πρωθυπουργός και υπουργός παιδείας “πόσοι μαθητές έχουν μετάσχει και έχουν τη δυνατότητα να μετέχουν σε ψηφιακά μαθήματα”. Έχουν τα στοιχεία και πότε θα μας τα δώσουν; Γιατί εγώ ακούω από πάρα πολλούς εκπαιδευτικούς δυο τινά: 1. Ότι πολλές μαθήτριες και μαθητές δεν έχουν την τεχνική δυνατότητα να συμμετάσχουν. 2. Πολλοί την κάνουν κοπάνα.

Θα περιμένω. Κατά πάσαν πιθανότητα επί ματαίω». 

Διαβάστε επίσης: