Για τον κανιβαλισμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μίλησε σε συνέντευξη του μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Καπουτζίδης, ενόψει της σημερινής πρεμιέρας της παράστασης «Φάλτσα σοπράνο» στην οποία συμπρωταγωνιστεί μαζί με την Κατερίνα Βρανά στο Θέατρο Ήβη.

Ads

«Κανένας δεν έρχεται με μίσος και κανένας δεν έχει το γονίδιο του να κοροϊδέψει κάποιον, μας το μαθαίνουν. Τα social media στο μαθαίνουν σίγουρα. Η τηλεόραση έχει και αυτή ευθύνη. Και νομίζω επίσης ότι αυτή η κουλτούρα του κοροϊδεύω κάποιον για να γελάσουμε είναι κάτι που στην Ελλάδα υπάρχει εξαιρετικά έντονα και δεν διαμαρτύρεται σχεδόν κανείς γι’ αυτό. Υπάρχει άνθρωπος που έχει κάνει καριέρα στην τηλεόραση με το να δείχνει παρουσιαστές από τοπικά κανάλια και να τους κοροϊδέψει για το πως έχουν ντυθεί και ξεκαρδίζεται παρέα με το κοινό του. Αυτή η εικόνα για μένα είναι άγρια, αποτρόπαιη, σχεδόν κανιβαλιστική. Αυτή είναι η κουλτούρα του κοροϊδεύω τον άλλο για να γελάσουμε, το δείχνω με το δάχτυλο» είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης στο ppopaganda.gr, προσθέτοντας ότι σκοπεύει να κλείσει τα social media μέσα στο επόμενο διάστημα.

«Αυτό το πράγμα που συμβαίνει αυτή τη στιγμή, δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω. Ξέρω ότι είναι κάτι από το οποίο θέλω να μείνω απ’ έξω και προσπαθώ να μείνω απ’ έξω. Και έχω αποφασίσει μάλιστα το 2022 να κλείσω εντελώς τα social media μου. Πρέπει να βρω τη σωστή ημερομηνία για να το κάνω αλλά θα το κάνω και αυτό, έτσι για να δω πώς είναι», πρόσθεσε.

Τέλος, ο Γιώργος Καπουτζίδης αναφέρθηκε στην προσωπική ευθύνη του καθενός μας. «Είναι δική σου αποκλειστικά και μόνο επιλογή το να μπεις στο Instagram κάποιου και να του ευχηθείς θάνατο, δεν σε βάζει κανένας άλλος. Γιατί επιλέγεις να το κάνεις είναι δικό σου θέμα και από τη στιγμή που το έκανες, νομίζω ότι πρέπει να πας να δεις έναν γιατρό. Η στιγμή που μπαίνεις στο Instagram κάποιου και του λες “Ψόφα”, πρέπει να καταλάβεις ότι είναι μία πολύ σημαντική στιγμή στη ζωή σου. Είναι η στιγμή που πρέπει να σκεφτείς, “Κάτι δεν πάει καλά μέσα μου”. Πρέπει να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες όσων κάνουμε και προσωπικά φροντίζω πάντα να αναλαμβάνω την ευθύνη όσων κάνω».

Ads