Σαφής ήταν η ενόχληση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργου Γεραπετρίτη, κατά τη συνέντευξη Τύπου για τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στους σιδηροδρόμους στον απόηχο της τραγωδίας των Τεμπών, μετά την ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις προσλήψεις στον ΟΣΕ που δρομολογήθηκαν αλλά δεν υλοποιήθηκαν.

Ads

Ο μεταβατικός υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ζήτησε από τον δημοσιογράφο της Εφημερίδας των Συντακτών, Άρη Χατζηγεωργίου, να ανακαλέσει την ερώτησή του και αρνήθηκε να απαντήσει για το γεγονός πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έπειτα από τέσσερα χρόνια στην εξουσία δρομολόγησε αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις προσλήψεις 217 ατόμων στον ΟΣΕ, δεδομένο ότι στην ίδια χρονική περίοδο είχαν γίνει χιλιάδες προσλήψεις αστυνομικών.

Παραδεχθήκατε ότι μετά από τέσσερα χρόνια που πέρασε αυτή η κυβέρνηση το μόνο που κατάφερε είναι να δρομολογήσει όχι να κάνει 217 προσλήψεις. Την ίδια στιγμή σε άλλους τομείς της κοινωνίας γίνονταν προσλήψεις, π.χ στους αστυνομικούς. Επειδή αναφερθήκατε σε μία αυστηροποίηση του πλαισίου φύλαξης. Θα υπάρξουν και νέες προσλήψεις αστυνομικών στο πλαίσιο αυτό; Ήθελα κάτι ακόμα να ρωτήσω. Πώς υπόσχεστε βαθιά έρευνα των διοικητικών αιτιών όταν ταυτόχρονα λέτε ότι θα γίνει γρήγορα και όταν αυτή η επιτροπή που συστάθηκε δεν έχει καν τη δική σας υπογραφή, έχει την υπογραφή του γραμματέα του υπουργείου. Το χειρότερο για μένα είναι ότι δεν τηρείτε το νόμο 5014 που ψηφίστηκε τον προηγούμενο Ιανουάριο που λέει ότι μέχρι τη σύσταση του νέου τομέα το έργο επιτελεί η επιτροπή αεροπορικών ατυχημάτων. Γιατί δεν ανατέθηκε εκεί;, ήταν η ερώτηση του δημοσιογράφου.

«Είναι πολύ εύκολο να έρχεστε και να καταδικάζετε ανθρώπους», είπε εκνευρισμένος ο Γιώργος Γεραπετρίτης, καλώντας στη συνέχεια τον δημοσιογράφο να ανακαλέσει, προτού χρησιμοποιήσει για ακόμη μια φορά το αφήγημα επίρριψης των ευθυνών στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

Ο δημοσιογράφος της «Εφ.Συν.» του είπε ότι οι ερωτήσεις δεν ανακαλούνται με τον Γιώργο Γεραπετρίτη να επιμένει «εγώ απαντώ τώρα, δεν κάνουμε διάλογο».

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στους πρώτους μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ επανασυστήθηκε η ομάδα «Δέλτα» ως «Δράση», με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να προκηρύσσει τον Αύγουστο του 2019 1.500 θέσεις ειδικών φρουρών που θα στελέχωναν τη «Δ» καθώς και άλλες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. 

Ενδεικτικά, εντός του 2020 δημοσιεύθηκαν τέσσερις προκηρύξεις για την πρόσληψη συνολικά 1.949 συνοριοφυλάκων ενώ αναμένεται η έκδοση πέντε νέων προκηρύξεων οι οποίες φέρνουν πάνω από 8.800 προσλήψεις σε ένοπλες δυνάμεις, αστυνομία, συνοριοφυλακή και πυροσβεστική.

Δείτε το βίντεο, μετά το 1:27:00: