Ένα βήμα παραπάνω στην κατηγορία ρεπορτάζ προχώρησε το Star, αναφορικά με την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ. Δεν αρκέστηκε στην κάλυψη και την ανάλυση επί των πολιτικών ζητημάτων που προέκυψαν αλλά κάλεσε και «ειδικό φυσιογνωμιστή και σύμβουλο προσωπικής επικοινωνίας» για να κάνει την ακτινογραφία της… γλώσσας του σώματος των δυο πολιτικών αρχηγών.

Ads

Ο Έβαν Γεωργουλάκης, όπως λέγεται ο ειδικός φυσιογνωμιστής, ανέλυσε τις κινήσεις αλλά και τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του Έλληνα πρωθυπουργού και κατέληξε: «στην έκφραση του κ. Μητσοτάκη διακρίνεται μία υφή αυτοπεποίθησης». 

Αναλύοντας περαιτέρω, μας ενημέρωσε ότι «σύμφωνα με τη μέθοδο της μορφοψυχολογίας και φυσιογνωμικής το πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη είναι πιο επίμηκες, είναι ισορροπημένο σε πλάτος με ανεπτυγμένες τις ανώτερες εγκεφαλική και συναισθηματική ζώνη». Ακόμη πιο συγκεκριμένα: «τα μάτια, η μύτη, το στόμα είναι πιο εκλεπτυσμένα και εσωτερικευμένα». Και τι σημαίνει αυτό; Ότι «υπάρχει διαπραγματευτική ικανότητα, υπάρχει δυναμισμός αλλά και εσωτερικευμένα συναισθήματα. Η έκφραση είναι περισσότερο διπλωματική, με επιμονή πάντα στο στόχο».

Δείτε το παρακάτω βίντεο, στο 51ο λεπτό: 

Πάρτι στο twitter

Το φυσιογνωμιστικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, προκάλεσε σεισμό στο twitter, με τους χρήστες να σχολιάζουν τόσο την πρωτοτυπία του και τα συμπεράσματά του, όσο και το γεγονός ότι δεν  επιλέχθηκαν κάποια άλλα βίντεο από την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη σύνοδο του ΝΑΤΟ για να αναλυθούν από τον «ειδικό φυσιογνωμιστή». 

Ads