Δηλώσεις του Γάλλου δημοσιογράφου της Libération Fabien Perrier που έγραψε το άρθρο με τίτλο «Ακρόπολη, τσιμενταρισμένη και παραμορφωμένη ομορφιά», το οποίο προκάλεσε τα «πυρά» της Λίνας Μενδώνη, φιλοξένησε το Kontra News.

Ads

Ο Γάλλος δημοσιογράφος, στον οποίο επιτέθηκε με ανακοίνωσή της η υπουργός Πολιτισμού, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «όταν ο κ. Perrier υποστηρίζει αβίαστα και με περισσή ευκολία την προσωπική του άποψη ότι η Ακρόπολη κινδυνεύει να καταστραφεί για πάντα πρέπει να είναι σε θέση να την τεκμηριώσει», δήλωσε ότι ένιωσε έκπληξη όταν έλαβε την επιστολή του υπουργείου Πολιτισμού.

«Είχα δεχτεί και στο παρελθόν επιθέσεις στα κοινωνικά δίκτυα. Αλλά εδώ είχα να κάνω με μία επίσημη ανακοίνωση, στην οποία αναφερόταν επιδεικτικά το όνομά μου» πρόσθεσε.

«Η έρευνά μου βασίστηκε σε δημοσιογραφικά κριτήρια. Δεν είναι έκφραση των προσωπικών μου προτιμήσεων. Είναι αποτέλεσμα μίας δουλειάς, στο πλαίσιο της οποίας μίλησα με πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους. Μου δημιουργείται η αίσθηση ότι βρισκόμαστε σήμερα στη θέση να μην μπορούμε να ανοίξουμε ένα διάλογο, ότι δεν μπορούμε να παρουσιάσουμε διαφορετικές εκδοχές. Και αυτό που με ανησυχεί είναι μία προσπάθεια που στην πραγματικότητα θέλει να κάνει τους δημοσιογράφους να σωπάσουν» κατέληξε ο Fabien Perrier.