Αυτοβούλως στον Εισαγγελέα αναμένεται να μεταβεί σήμερα ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ιδρυτής της αυτοδιαχειριζόμενης όπως την χαρακτηρίζει κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», που προσφέρει δωρεάν φαγητό, αρνούμενος όσα του καταλογίζονται περί απάτης και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Ads

Όπως ανέφερε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ο κ. Πολυχρονόπουλος ελέγχεται από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η Αρχή διέταξε τη δέσμευση «κάθε περιουσίας ιδίως δε, κάθε είδους λογαριασμών, τίτλων, επενδυτικών στοιχείων ή χρηματοπιστωτικών προϊόντων».

Σύμφωνα με το πόρισμα, τα χρήματα από τις δωρεές κατατίθεντο σε λογαριασμούς δύο συγγενών του Κ. Πολυχρονόπουλου και από εκεί γίνoνταν αναλήψεις και κινήσεις λογαριασμών προς εταιρείες τυχερών παιγνίων.

Ads

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha πριν λίγα 24ωρα, ο κ. Πολυχρονόπουλος απέρριψε τις κατηγορίες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να με ψάξουν καλά, δεν έχω κανέναν πρόβλημα και να έρθουν να με πάρουν αν κάνω ξέπλυμα μαύρου χρήματος». Πρόσθεσε επίσης πως «δεν είναι μόνο 600.000 ευρώ. Είναι πάνω 1,5εκατ. ευρώ τα τελευταία δύο με τρία χρόνια. Μόνο το φαγητό που έχουμε μοιράσει, μιλάμε για 18 εκατομμύρια μερίδες φαγητό, υπολογίστε μόνοι σας πόσα λεφτά κάνουν».