Για απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος ελέγχεται από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας, «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.

Ads

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η Αρχή διέταξε τη δέσμευση «κάθε περιουσίας ιδίως δε, κάθε είδους λογαριασμών, τίτλων, επενδυτικών στοιχείων ή χρηματοπιστωτικών προϊόντων».

Σύμφωνα με το πόρισμα, τα χρήματα από τις δωρεές κατατίθεντο σε λογαριασμούς δύο συγγενών του Κ. Πολυχρονόπουλου και από εκεί γίνoνταν αναλήψεις και κινήσεις λογαριασμών προς εταιρείες τυχερών παιγνίων.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, ο κ. Πολυχρονόπουλος απέρριψε τις κατηγορίες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να με ψάξουν καλά, δεν έχω κανέναν πρόβλημα και να έρθουν να με πάρουν αν κάνω ξέπλυμα μαύρου χρήματος». Πρόσθεσε επίσης πως «δεν είναι μόνο 600.000 ευρώ. Είναι πάνω 1,5εκατ. ευρώ τα τελευταία δύο με τρία χρόνια. Μόνο το φαγητό που έχουμε μοιράσει, μιλάμε για 18 εκατομμύρια μερίδες φαγητό, υπολογίστε μόνοι σας πόσα λεφτά κάνουν».