Στην πολιτική υπηρεσία της ενότητας και του… αδελφού της θέτει εαυτόν η Ντόρα Μπακογιάννη στην επόμενη μέρα της Νέας Δημοκρατίας.

Ads

«Η ΝΔ έχει πλέον έναν αρχηγό, ο οποίος λειτουργεί με κριτήρια αξιοκρατικά, με κριτήρια του όλου και όχι με κριτήρια παρεΐστικα», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη στον ΒΗΜΑ FM, στην πρώτη της συνέντευξη μετά την εκλογή του αδελφού της Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ερώτηση, δε, για τον ρόλο που θα αναλάβει η ίδια και την προσωπική της σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απάντησε: 

«Ό,τι μου ζητήσει. Εντάξει τώρα, είπαμε «τα εν οίκω μη εν δήμω», αλλά ό,τι μου ζητήσει, θα το κάνω. Θα κάνω τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και να έρθει μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Καθένας έχει την τύχη του σ’ αυτή τη ζωή και το να κάθεσαι και να σκέφτεσαι, έτσι αν θες, πικρίες ή προβλήματα ή συναισθηματισμούς – κι ο άλλος συναισθηματισμός είναι πάρα πολύ δυνατός για μένα προσωπικά τώρα – αυτό είναι εξομολόγηση. 

Ads

Είναι πάρα πολύ τιμητικό, το είπα και χθες, να βλέπεις τον αδελφό σου αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. 

Δυστυχώς, σε αυτή τη χώρα που ζούμε και δεν θέλω τώρα να αδικήσω τους συναδέλφους σας, αλλά ειδικεύεται ο ελληνικός Τύπος σε αυτού του είδους τις ευθύγραμμες αναλύσεις, κανένας δεν θα έλεγε «μα, η Ντόρα είναι 25 χρόνια βουλευτής, έχει κάνει Δήμαρχος με ένα πολιτικό στέλεχος, το οποίο τέλος πάντως πήρε 40% ακόμα και με αυτή την απίστευτη εκλογή που έγινε το 2009, ενδεχομένως δικαιούται να έχει μία άποψη». Τίποτα, θα ερχόταν όλος ο κόσμος και θα ‘λεγε «άντε βρε, είναι η αδελφή του Κυριάκου» και λέω, κοίταξε να δεις η μοίρα των γυναικών, είσαι ή αδελφή ή κόρη κάποιου! Δεν είναι όμως έτσι. 

Και δεν αποτίναξε το γεγονός ότι είναι γιος του Μητσοτάκη ο Κυριάκος. Βεβαίως (το εξουδετέρωσε ως αρνητικό επιχείρημα), διότι πλέον αντιλαμβάνεται ο κόσμος, στην μεγάλη του πλειοψηφία, ότι ο καθένας είναι αυθύπαρκτη πολιτική προσωπικότητα. Υπάρχουν διαφορές μεταξύ μας, υπάρχουν διαφορετικά βιώματα μεταξύ μας, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία , είμαστε μία αγαπημένη οικογένεια, αυτό μας το έχουν προσάψει χρόνια πολλά, αλλά εν πάση περιπτώσει, δεν θα τους κάναμε τη χάρη να διαλυθούμε. Η ουσία της υποθέσεως είναι όμως ότι πολιτικά ο καθένας έχει τη δική του αυτονομία».

Σε άλλη ερώτηση, για την υποστήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Αντώνη Σαμαρά, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε: «Βλέπετε, κλείνουν οι σελίδες. Και καθένας πρέπει στην πολιτική να μπορεί να δει την μεγάλη εικόνα και να μπορεί να δει τη μεγάλη αλλαγή, η οποία θα συντελεστεί».