Η Μαλάλα, η νεαρή Πακιστανή ακτιβίστρια που βραβεύθηκε το 2014 με το Νόμπελ Ειρήνης, πρωταγωνιστεί στο νέο ντοκιμαντέρ του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη, Ντέιβις Γκουγκενχάιμ. Το υποψήφιο για BAFTA ντοκιμαντέρ, με τον τίτλο «He named me Malala», παρουσιάζουν ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, το National Geographic Channel και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc. Την Τρίτη 8 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με ελεύθερη είσοδο.

Ads

Το ντοκιμαντέρ «He named me Malala» είναι ένα βαθύ πορτρέτο της Malala Yousafzai, η οποία τραυματίστηκε όταν οι Ταλιμπάν άνοιξαν πυρ εναντίον του σχολικού λεωφορείου στο οποίο επέβαινε με τις φίλες της στο Πακιστάν. Η 15χρονη τότε, η οποία είχε στοχοποιηθεί για την δράση της υπέρ της μόρφωσης των κοριτσιών δέχθηκε πυρά στο κεφάλι, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

image

Από ακτιβίστρια για την εκπαίδευση στο Πακιστάν, η Malala μετατράπηκε σε μια ηγετική φυσιογνωμία της εκστρατείας για τα δικαιώματα των παιδιών σε όλο τον κόσμο και τον Δεκέμβριο του 2014 έγινε η νεότερη υποψήφια για Νόμπελ Ειρήνης στην ιστορία του θεσμού, καθώς επίσης είναι συν-ιδρύτρια του «Ταμείου Malala» (Malala Fund).

Ads

image

Ο Ντέιβις Γκουγκενχάιμ (Davis Guggenheim), μετά τα πετυχημένα ντοκιμαντέρ «Waiting For Superman» (2010) και «An Inconvenient Truth» (2006) – Βραβείο Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ – παρουσιάζει τη Malala, τον πατέρα της Zia και όλη την οικογένεια που έχει αφοσιωθεί στη μάχη για τα δικαιώματα των κοριτσιών παγκοσμίως.

image

Διαβάστε επίσης:
Η ιστορία της Μαλάλα στον κινηματογράφο

Η προβολή του ντοκιμαντέρ «He named me Malala», θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Μαρτίου στις 19.00, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 5:30 μ.μ. Το Tvxs.gr είναι και φέτος χορηγός επικοινωνίας του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc.

image

«He Named Me Malala»
Σκηνοθεσία: Ντέιβις Γκουγκενχάιμ / Davis Guggenheim

Διάρκεια: 88 λεπτά
Παραγωγή: Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Η.Π.Α.
Έτος: 2015