Την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) σε βάρος της διοικήτριας του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», Ελπινίκης Ταβιανάτου, διέταξε ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από ανάρτηση που αποκάλυψε γλέντι στους διαδρόμους του νοσοκομείου εν μέσω εφημερίας και με τη συμμετοχή της διοικήτριας.

Ads

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

«Κατόπιν παραγγελίας του υπουργού Υγείας Κου Μιχαήλ Χρυσοχοϊδη, στο πλαίσιο Άσκησης του Πειθαρχικού Ελέγχου, σύμφωνα με το άρθρο 11, παρ. 5, του Νόμου 3329/2005 (ΦΕΚ Α΄- 81), παραγγέλθηκε στην 1 η ΥΠΕ η διενέργεια κατεπείγουσας ΕΔΕ, σε βάρος της διοικήτριας του νοσοκομείου Γ.Ν.Α. «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ – ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» ΕΕΣ, για βεβαίωση παραπτώματος που εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 107, παρ. 1, εδάφιο (β) και (ε) του Νόμου 3528/2007 (ΦΕΚ Α΄-26) «Κώδικας κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ..

Η διενέργεια της ΕΔΕ, ανατέθηκε στον διοικητή του νοσοκομείου Γ.Ν.Α. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», με εντολή κατεπείγουσας διεκπεραίωσης, έως Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024.

Ads

Νωρίτερα, με ανάρτησή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, αποκάλυψε ότι στήθηκε γλέντι στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» σε μέρα εφημερίας.

Ο ίδιος σημειώνει ότι διοργανωτής του γλεντιού ήταν η διοικήτρια του νοσοκομείου, η οποία συμμετέχει και στον χορό του γλεντιού.

Στο βίντεο που συνοδεύει την ανάρτηση διακρίνεται ο χορός των γλεντοκόπων, η ζωντανή ορχήστρα και τα φορεία να περνούν.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Ο απόλυτος εξευτελισμός.

Σε μέρα εφημερίας στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, γλέντι με όργανα σε κεντρικό διάδρομο που περνούν ΦΟΡΕΙΑ!!!!

Διοργανωτής η Διοικητρια Ελπινικη Ταβιανατου που είναι μια από τους χορευτές μάλιστα!!

Υγ.έπρεπε να συμβεί αυτό με υπουργό εμένα…»