Μεγάλες αλλαγές έρχονται και στα Πανεπιστήμια, σύμφωνα με όσα εξήγγειλαν Νίκη Κεραμέως και Βασίλης Διγαλάκης. Στο νομοσχέδιο που αναρτάται σε λίγη ώρα για διαβούλευση:

Ads

Προβλέπεται η ίδρυση ξενόγλωσσων Τμημάτων σπουδών με δίδακτρα για κατοίκους χωρών εκτός ΕΕ, θεσμοθετούνται κοινά πτυχία με ξένα ιδρύματα, διπλά πτυχία με συνεργασίες ελληνικών και ξένων ΑΕΙ, θερινά προγράμματα και δράσεις για προσέλκυση ξένων φοιτητών.

image
image

Για τη διοίκηση των ιδρυμάτων, θεσμοθετείται κοινό ψηφοδέλτιο για τις πρυτανικές εκλογές και ηλεκτρονική ψηφοφορία των φοιτητών.

Ads

image

Οι μεγάλες αλλαγές γίνονται στις μετεγγραφές: Καθιερώνεται για πρώτη φορά βάση ακαδημαϊκού κριτηρίου, που ισούται με τη βάση εισαγωγής στη σχολή η το τμήμα ζήτησης -2.750 μόρια ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο να εισάγονται σε σχολές αιχμής υποψήφιοι με χαμηλά μόρια μέσω μετεγγραφών. Προβλέπεται όμως και δεύτερος κύκλος μετεγγραφών σε τμήματα ίδιου πεδίου, χωρίς τον ανωτέρω περιορισμό. Στα κοινωνικά κριτήρια θα εξετάζεται ο μ.ο εισοδημάτων τριετίας.  

image