Υπέρ των προγραμματικών συμφωνιών «από τα κάτω» τάχθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού Open λίγες μέρες μετά τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ads

«Εγώ είμαι έτοιμος να συνεργαστώ και με το προοδευτικό Κέντρο και την προοδευτική Αριστερά, αλλά με συμμαχίες στη βάση της κοινωνίας» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης: Κεντροαριστερά / Η διάσταση «απόψεων κορυφής» στο ΠΑΣΟΚ, το προσκλητήριο ΣΥΡΙΖΑ και οι ενστάσεις για την πρόταση Σπίρτζη

Προανήγγειλε δε ότι θα ζητήσει την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να την υπερψηφίσουν.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πως «είναι η πρώτη ήττα του κ. Μητσοτάκη που έχει να κάνει με την αλαζονεία και το πελατειακό κράτος. Οι πολίτες είπαν ότι δεν θέλουν την αυτοδιοίκηση, μακρύ χέρι του Μαξίμου».

Ads

«Η ακρίβεια καλπάζει, αλλά η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ νίκησε στις εκλογές, επειδή οι πολίτες δεν έβλεπαν εναλλακτική πρόταση», πρόσθεσε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση, τόνισε – και υποστήριξε ότι το κόμμα του έχει στελέχη με τεχνοκρατική επάρκεια, όπως ο Χάρης Δούκας, που εξελέγη δήμαρχος στην Αθήνα.

«Εμείς είχαμε συμπόρευση με προοδευτικές δυνάμεις από την πρώτη Κυριακή» είπε ο κ. Ανδρουλάκης – και τάχθηκε υπέρ προγραμματικών συμφωνιών «από τα κάτω».

«Με γενναίο τρόπο έπραξε ο κ. Ζαχαριάδης (για την στήριξη σε Δούκα), αλλά δεν έφτανε το ποσοστό του για να εκλεγεί ο Δούκας, τη νίκη του την έδωσε ο λαός της Αθήνας», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Δεν πρέπει να περιχαρακώνουμε τη νίκη σε συμφωνίες κορυφής» ανέφερε.