Για το σκάνδαλο σχετικά με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων που αποκαλύφθηκε μετά τα emails που έστειλε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου σε απόδημους μίλησε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, προσπαθώντας να διώξει από πάνω της τις ευθύνες, υποστηρίζοντας πως δεν ήταν υπουργός την περίοδο που δόθηκαν τα στοιχεία.

Ads

Υπενθυμίζεται πως μετά τις αντιδράσεις, η κ. Ασημακοπούλου ανακοίνωσε την απόσυρσή της από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, ενώ τόσο ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης, όσο και ο Νίκος Θεοδωρόπουλος, παραιτήθηκαν από τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών και του γραμματέα αποδήμων της ΝΔ αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης: ΝΔ / Το παρασκήνιο της καρατόμησης Ασημακοπούλου

Μάλιστα, την περιβόητη λίστα η γαλάζια ευρωβουλευτής την απέκτησε από συνεργάτη του Μιχάλη Σταυριανουδάκη, μέσω του Νίκου Θεοδωρόπουλου.

Ads

Ο κ. Θεοδωρόπουλος ήταν ανάμεσα σε εκείνους που είχαν υπερασπιστεί την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, υποστηρίζοντας ότι η ευρωβουλευτής δέχεται «άδικη επίθεση» με στόχο να πληγεί η επιστολική ψήφος και η κυβέρνηση. Άρα, είτε δεν γνώριζε τότε τι κάνουν οι υφιστάμενοί του σε έναν κρίσιμο και ευαίσθητο τομέα, είτε γνώριζε και θεωρούσε ότι έχει πολιτική κάλυψη.

Η Νίκη Κεραμέως λοιπόν, καλεσμένη στον ΑΝΤ1, δήλωσε μεταξύ άλλων για την υπόθεση: «Μιλάμε για μία περίοδο πολύ συγκεκριμένη που είχαμε υπηρεσιακή κυβέρνηση, ήμουν αρχικά υπουργός Παιδείας καν εν συνεχεία υποψήφια βουλευτής. Ποιες ευθύνες, τι ακριβώς να μου αποδοθεί; Κάπου και ο λαϊκισμός έχει ένα όριο».

«Ξέρουμε πλέον τι έχει συμβεί», είπε, αναφερόμενη στο πόρισμα της έρευνας, τονίζοντας πως «Έλληνες που είχαν εγγραφεί για να ψηφίσουν το 2023, κάποιοι εξ αυτών, είχαν δοθεί τα e-mail τους από συνεργάτη του τότε γενικού γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, στον γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ, Νίκο Θεωδωρόπουλο κι από εκείνον στην Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου».

«Είναι σαφές ότι έγινε αυτή η διαρροή. Έχουμε δύο έρευνες σε εξέλιξη», υποστήριξε.

Η ίδια ξεκαθάρισε πως «το ζήτημα αυτό δεν αφορά εκλογική διαδικασία, δεν αφορά την επιστολική ψήφο. Μιλάμε για κάτι που έγινε πριν από οκτώ μήνες. Είναι κάτι που αφορά τα προσωπικά δεδομένα».

Αναφορικά με τα δύο πρόσωπα που καρατομήθηκαν, η υπουργός δήλωσε πως «ο κ.Σταυριανουδάκης έχει πλέον παραιτηθεί, ενώ ο κ. Θεοδωρόπουλος δεν είναι πλέον στην παράταξη».