Την απόσυρσή της από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις επερχόμενες ευρωεκλογές ανακοίνωσε η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου στον απόηχο του σκανδάλου των emails που απέστειλε σε απόδημους.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs από κυβερνητικούς κύκλους, την περιβόητη λίστα η γαλάζια ευρωβουλευτής την απέκτησε από συνεργάτη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, μέσω του γραμματέα αποδήμων της ΝΔ Νίκου Θεοδωρόπουλου.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Σταυριανουδάκης παραιτήθηκε από γενικός γραμματέας, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη της διαρροής προσωπικών δεδομένων. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον Νίκο Θεοδωρόπουλο.

Στην ανάρτησή της η κα Ασημακοπούλου αναφέρει ότι «η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω άθελά μου στις προσπάθειες κάποιων να πλήξουν τον θεσμό της επιστολικής ψήφου, την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ή το κύρος της Ελλάδας».

Ads

«Καταθέτω σήμερα στην ΑΠΔΠΧ, όπως μου ζητήθηκε, στοιχεία που αφορούν στο γνωστό θέμα της αποστολής newsletter από το γραφείο μου συμπληρώνει μεταξύ άλλων και γνωστοποιεί πως «ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για την απόφασή μου να μην συμμετάσχω ως υποψήφια Ευρωβουλευτής στις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου εάν το θέμα αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως».

«Ο λόγος τώρα είναι αποκλειστικά στις αρμόδιες αρχές που διερευνούν την υπόθεση και είμαι βέβαιη πως θα καταλήξουν ταχύτατα στην ανάδειξη της αλήθειας και των πραγματικών διαστάσεων του συγκεκριμένου θέματος. Επαναλαμβάνω για ακόμη μια φορά πως θα συνεργαστώ μαζί τους σε ό,τι μου ζητηθεί» καταλήγει στην ανάρτησή της.