Μπορεί η δημοσίευση του βίντεο από τη σύσκεψη στη Λακωνία να οδήγησε στην έξοδο από την κυβέρνηση τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιο Λιβανό, ένα νέο όμως βίντεο από το παρελθόν έρχεται να ανάψει νέες «φωτιές» στην κυβέρνηση για τον νεο πολιτικό προϊστάμενο του υπουργείου, Γιώργο Γεωργαντά.

Ads

Ειδικότερα, στο βίντεο καταγράφεται μια προεκλογική συγκέντρωση στην εκλογική περιφέρεια του Γιώργου Γεωργαντά, το Κιλκίς, λίγο πριν τις κάλπες του Ιουνίου του 2012 με την παρουσία τόσο του Σάββα Τσιτουρίδη όσο και του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Σε αυτό ακούγεται ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο οποίος τοποθετήθηκε νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης λίγη ώρα μετά την «καρατόμηση» Λιβανού, να δίνει σαφείς οδηγίες για την πίεση που πρέπει να ασκηθεί σε όσους ψηφοφόρους έχουν «ωφεληθεί» οικονομικά και  από τη ΝΔ, προκειμένου να την ξαναψηφίσουν.

«Επίσης καθοριστικός θα είναι ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην πίεση ή στην υπενθύμιση σε ανθρώπους που ωφελήθηκαν από την ΝΔ, σε ανθρώπους που δούλεψαν επί ΝΔ, σε ανθρώπους που πήρανε συμβάσεις από τη ΝΔ, εννοώ συμβάσεις έργου, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, άλλοι που πήγανε στα στέιτζ…», ακούγεται να λέει συγκεκριμένα ο Γιώργος Γεωργαντάς και προσθέτει:

Ads

«Σε αυτούς θα πρέπει να τους θυμίσουμε ότι πρέπει να προσφέρουν κάποια υπηρεσία, πρέπει να πάνε εκλογικοί αντιπρόσωποι, πρέπει να φέρουν την μάνα τους και τον πατέρα τους να ψηφίσει, ξέρουμε όλοι ποιοι είναι αυτοί, αυτοί που τα χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ ωφελήθηκαν από τη ΝΔ, σε αυτούς μπορούμε να υπενθυμίσουμε λίγο πιο φωναχτά ότι έχουν υποχρέωση να πάνε να ψηφίσουν».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης θα αποπέμψει και τον νέο του υπουργό;

Με δηκτικό τρόπο αναφέρεται σε ανακοίνωσή του στο επίμαχο βίντεο με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Γεωργαντά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισημαίνοντας: «Δεν πέρασαν λίγα λεπτά από την παραίτηση του κ. Λιβανού κι ένα νέο κρεσέντο ρουσφετολογίας και παλαιοκομματισμού είδε το φως της δημοσιότητας αυτή τη φορά από τον αντικαταστάτη του τον κ. Γεωργαντά.

Σε κομματική εκδήλωση της Ν.Δ. φαίνεται να λέει ότι οι τοπικές οργανώσεις πρέπει να υπενθυμίσουν πριν από τις εκλογές σε πρώην ψηφοφόρους της Ν.Δ. το γεγονός ότι ωφελήθηκαν από τις κυβερνήσεις της είτε με διορισμούς είτε με συμβάσεις. Για να δούμε αν ο κατά τα άλλα εύθικτος κ. Μητσοτάκης θα αποπέμψει και τον νέο του υπουργό. Λίγο δύσκολο βέβαια γιατί αν ήταν έτσι θα έπρεπε να πάνε όλοι μαζί στα σπίτια τους».