Σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Νέο Ηράκλειο καλούν σήμερα φορείς, συλλογικότητες και σωματεία, θέλοντας να εμποδίσουν την πανευρωπαϊκή συνάντησης φασιστικών οργανώσεων στην περιοχή, με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τη δολοφονία των χρυσαυγιτών, Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη.

Ads

Την συγκέντρωση των ακροδεξιών καταδίκασε ομόφωνα και το Δημοτικό Συμβούλιο του Νέου Ηρακλείου. Το κάλεσμα για το συλλαλητήριο είναι στις 18:00 στην πλατεία ΗΣΑΠ Ν. Ηρακλείου.

Από την πλευρά της, η ΕΛ.ΑΣ, προχώρησε σε απαγόρευση κάθε συγκέντρωσης «που ενδέχεται να πραγματοποιηθεί στο νομό Αττικής από τις 6 το πρωί της 1-11-2023 έως τις 6 το πρωί της 2-11-2023».

Την ίδια ώρα, έπειτα από πληροφορίες των αρχών πως μια ομάδα Ιταλών ακροδεξιών θα έφτανε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» βραδινές ώρες της Τρίτης (31/10), οργανώθηκε ειδική επιχείρηση πρόληψης και καταστολής επεισοδίων με τους αστυνομικούς να περνούν χειροπέδες στους 21 Ιταλούς με το που έφτασαν στο αεροδρόμιο και να τους οδηγούν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, όπου κρατούνται.

Ads

Ήδη έχει κινηθεί σε βάρος τους η διαδικασία της διοικητικής απέλασης τους πίσω στη Ιταλία, για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Επίσης, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2023 ο σταθμός «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» στη Γραμμή 1 του Μετρό θα κλείσει στις 14:00 και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ

“Να ματαιώσουμε τη διεθνή ναζιστική φασιστοσύναξη! Να ανατρέψουμε τη κυβέρνηση της καταστολής, του ρατσισμού, της ακρίβειας που κάνει πλάτες στους φασίστες! Στο πλευρό της Παλαιστινιακής Αντίστασης!

Η κυβέρνηση της αστυνομικής βαρβαρότητας που κάνει πλάτη στους ναζί φίλους της την ώρα που μαζί στηρίζουν και χειροκροτάνε την σφαγή χιλιάδων παιδιών στη Γάζα είναι επικίνδυνη για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα όλων. Είναι δολοφόνοι και είναι ώρα να την ανατρέψουμε!

Έφτασε πανικόβλητη η ΕΛΑΣ να στήνει σκευωρίες σε βάρος αντιφασιστών για να συγκαλύψει την βαρβαρότητα της ενώ κάνει τις πλάτες στους φασίστες.

Η κατακραυγή για τη βίαιη επίθεση των αστυνομικών σε βάρος της 17χρονης Β.Μ. κοντά στην αντιφασιστική συναυλία στο Ν. Ηράκλειο έχει πανικοβάλει τα επιτελεία της κυβέρνησης στην ΕΛΑΣ που αναζήτησαν αποδιομπαίους τράγους στα μέλη του Ρουβίκωνα για την αποτυχία τους να συγκαλύψουν τόσο το άγριο ξυλοδαρμό όσο και την αγαστή συνεργασία με τους φασίστες.

Η Αστυνομία έκανε τα στραβά μάτια όταν οι φασίστες εμφανίστηκαν και βρόμισαν την περιοχή με εμετικά ναζιστικά τρικάκια, όπως και στην περίπτωση της επίθεσης των φασιστών σε βάρος της εκδήλωσης της ΚΕΕΡΦΑ στη Πλατεία Ν. Ηρακλείου το 2021. Τώρα τα λαγωνικά της Ασφάλειας εντόπισαν τα μέλη του Ρουβίκωνα…σε διπλανή περιοχή τάχα να καταδιώκουν τους φασίστες φίλους τους.

Είναι στιγμές που τα ανοίγματα της ΝΔ στην ακροδεξιά γίνονται σφιχτές αγκαλιές των κρατικών μηχανισμών καταστολής με φασιστικές συμμορίες όπως αυτήν που συστηματικά έχει οργανώσει επιθέσεις στην περιοχή. Ποιοι αλήθεια δεν είδαν τις δεκάδες οπλισμένους ναζί της Κροατίας που διέσχισαν τα σύνορα και κατέληξαν στη Ν. Φιλαδέλφεια για να δολοφονήσουν το Μιχάλη Κατσουρή; Αντίθετα, αυτές τις μέρες η κυβέρνηση και η ΕΛΑΣ τρέχουν να απαγορεύσουν, να συκοφαντήσουν και να καταστείλουν τις εκδηλώσεις του αντιφασιστικού κινήματος για να βοηθήσουν τους πυρήνες των φασιστών να δράσουν μπροστά στις φιέστες μίσους στις οποίες επιδιώκουν να κουβαλήσουν ναζί από την Ευρώπη.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους να μπουν μπροστά για να μην αφήσουμε την κυβέρνηση να παίζει βρόμικα παιχνίδια καταστολής στηρίζοντας απροκάλυπτα τους φασίστες.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων μελών του Ρουβίκωνα και την παύση κάθε δίωξης της 17χρονης Β.Μ.

Να δώσουμε παρών στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Τετάρτη 1/11, 6μμ στην Πλατεία ΗΣΑΠ Ν. Ηρακλείου“.

Η ανακοίνωση του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας – Πειραιά:

“Η Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακοίνωσε την απαγόρευση όλων των συγκεντρώσεων την 1η του Νοέμβρη βάζοντας στο ίδιο κάδρο την ευρωπαϊκή φασιστική συγκέντρωση μίσους και την συγκέντρωση του αντιφασιστικού κινήματος στην οποία συμμετέχουν σύλλογοι γονέων, σωματεία, μαζικοί φορείς του Ν. Ηρακλείου και κάτοικοι που δεν θέλουν να ζουν σε μια γειτονιά με φασιστικές συμμορίες και τάγματα δολοφόνων.

Η απόφαση αυτή είναι κατάπτυστη. Θίγει το δικαίωμα στη διαδήλωση και βέβαια αναπαράγει το ακροδεξιό αφήγημα της θεωρίας των δύο άκρων.

Αφήγημα που ρίχνει νερό στον μύλο της ποινικοποίησης των αντιστάσεων και ανοίγει τον δρόμο στους φασίστες. Σε αυτή τη συγκυρία αποτελεί και μια εύκολη λύση, ώστε η κυβέρνηση να «εξιλεωθεί» τόσο για την κάλυψη που προσέφερε το καλοκαίρι στους χούλιγκανς νεοναζί από την Κροατία να διασχίσουν τη χώρα, όσο και τις κρατικές ευθύνες για την επανεμφάνιση των φασιστών στον δρόμο με την κάλυψη παρακρατικών κύκλων.

Απέναντι σε αυτό η απάντηση μας είναι μόνο μια. Το αντιφασιστικό κίνημα και η κοινωνία του Νέου Ηρακλείου, που καμία εμπιστοσύνη δεν έχει στην κυβέρνηση και στο κράτος, αυτές τις μέρες, και φυσικά την 1η του Νοέμβρη θα είναι στον δρόμο στέλνοντας το μήνυμα:

Μην διανοηθείτε να διευκολύνετε τους νεοναζί. Μην διανοηθείτε να επιτεθείτε στην αντιφασιστική συγκέντρωση. Γιατί να ξέρετε ότι απέναντι σας θα βρείτε εργαζόμενους, γονείς, μαθητές, την νεολαία, τους κατοίκους της περιοχής.

Το αντιφασιστικό κίνημα που τελικά θα συγκεντρωθεί στις 6.00 μ.μ. στην πλατεία στον σταθμό του ΗΣΑΠ, μαζικά και περιφρουρημένα, θα αποτρέψει κάθε απόπειρα εμφάνισης των νεοναζί δολοφόνων. Θα σταθεί ενωμένο απέναντι σε οποιαδήποτε απόπειρα καταστολής.

Αθήνα πόλη αντιφασιστική.

Ηράκλειο γειτονιά ελεύθερη από φασίστες”