Συγκέντρωση με τη συμμετοχή ακροδεξιών και νεοναζιστικών οργανώσεων από όλη την Ευρώπη στο Ηράκλειο Αττικής προγραμματίζει για αύριο Τετάρτη (1/11) η Χρυσή Αυγή με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τη δολοφονία των Φουντούλη και Καπελώνη.

Ads

Παράλληλα την ίδια ημέρα, ομάδες και συλλογικότητες από τον αντιεξουσιαστικό και τον αντιφασιστικό χώρο προγραμματίζουν αντισυγκεντρώσεις.

Από την πλευρά της, η αστυνομία ανακοίνωσε απαγόρευση κάθε δημόσιας συνάθροισης σε όλη την Αττική την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου.

Επιπλέον, κλειστός με εντολή της Αστυνομίας για το επιβατικό κοινό θα είναι την Τετάρτη, από τις 14:00 και μέχρι νεοτέρας, ο σταθμός Νέο Ηράκλειο στη Γραμμή 1 του Μετρό. Οι συρμοί θα διέρχονται από τον σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάση. Ο σταθμός λειτουργήσει εκ νέου με νεότερη εντολή της ΕΛΑΣ.

Ads

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει τα εξής:

«Ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από τον θανάσιμο τραυματισμό δύο μελών της Χρυσής Αυγής, από την 06:00’ ώρα της 1-11-2023 έως την 06:00’ της 2-11-2023, στο Νομό Αττικής (εξαιρούνται τα νησιά του Αργοσαρωνικού).

Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται καθώς εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της ιδιοκτησίας, από τη διεξαγωγή συναθροίσεων και «αντισυναθροίσεων» από ομάδες αντίπαλων θέσεων.

Επιπλέον, επαπειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, τόσο στις περιοχές εξαγγελίας πραγματοποίησης συναθροίσεων, όσο και στις υπόλοιπες περιοχές του Νομού Αττικής, όπου πιθανολογείται τόσο η διεξαγωγή ανάλογων συναθροίσεων, όσο και η ταυτόχρονη παρουσία σε κλίμα πόλωσης συγκεντρωμένων ομάδων».

Στη σχετική απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής που αναρτήθηκε στη Διαύγεια αναφέρονται τα εξής:

«Αποφασίζουμε την απαγόρευση πραγματοποίησης σχετικών με το θέμα δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων από την 06:00 ώρα της 01/11/2023 έως και την 06:00 της 02/11/2023 ώρα στην περιοχή του Νομού Αττικής (πλην νήσων Αργοσαρωνικού), επειδή από τη διεξαγωγή τους, με δεδομένη την πόλωση μεταξύ των δύο (2) χώρων (εθνικιστικού και αναρχικού/ αντιεξουσιαστικού), α) επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της ιδιοκτησίας και β) απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής τόσο στη περιοχή των συναθροίσεων όσο και στην υπόλοιπη περιοχή του Νομού Αττικής, όπου πιθανολογείται η ταυτόχρονη παρουσία τους ή και η πραγματοποίηση ανάλογων συναθροίσεων».