Κατηγορούμενοι για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα, οι Ευάγγελος Σταθόπουλος και Χριστόφορος Κορτέσης κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, με τη σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και του αρμόδιου εισαγγελέα.

Ads

Στην απολογία του, ο Ευάγγελος Σταθόπουλος απέρριψε το κατηγορητήριο, αναφέροντας ότι κατά την περίοδο αιχμής της δράσης από τον Επαναστατικό Αγώνα, μετά το 2003, ήταν καθηλωμένος για 3 χρόνια στο κρεβάτι, εξαιτίας σοβαρού τραυματισμού από τροχαίο δυστύχημα. Άλλωστε, όπως ο ίδιος επισήμανε, από το 2000 έως το 2007 ήταν υποχρεωμένος να εμφανίζεται σε αστυνομικό τμήμα ως υπόδικος για συμμετοχή σε επεισόδια κατά τη διάρκεια συναυλίας. Σύμφωνα με τη συνήγορό του (κ. Βαγιανού), ο ίδιος αποδίδει τη δίωξή του σε πολιτικά κίνητρα, σημειώνει ότι δεν καταδικάζει κανενός είδους αγώνα και υπογραμμίζει ότι η δράση του ήταν πάντα στο φως.

Από την πλευρά του, ο Χριστόφορος Κορτέσης υπέβαλε ένσταση, καταγγέλλοντας αοριστία στο κατηγορητήριο. Το αίτημα απορρίφθηκε και οι συνήγοροί του (κ.κ. Ραχιώτης και Γιαννακοπούλου) θα προσφύγουν σχετικά στο Δικαστικό Συμβούλιο. Όπως αναφέρουν, οι κατηγορίες σε βάρος όλων των συλληφθέντων είναι πανομοιότυπες και το κατηγορητήριο ουσιαστικά απαριθμεί τις πράξεις του Επαναστατικού Αγώνα. Οι ίδιοι θεωρούν ότι το συγκεκριμένο γεγονός δεν είναι τυχαίο αλλά οφείλεται στην απουσία στοιχείων που συνδέουν τους κατηγορούμενους με τη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων βρίσκονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας συμπαραστάτες των συλληφθέντων.

Ads

Ξυλοδαρμό κατά την κράτησή του στην Ασφάλεια κατήγγειλε ο Κ. Γουρνάς

Εν τω μεταξύ, κατά τη χθεσινή του απολογία, ο τέταρτος εκ των 6 κατηγορούμενων ως μέλη της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», Κων. Γουρνάς, κατήγγειλε ότι ξυλοκοπήθηκε κατά τη διάρκεια της κράτησής του στην Ασφάλεια και πως απειλήθηκε και η ζωή των παιδιών του.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση της ανακρίτριας για το να αρνείται ή αποδέχεται τις κατηγορίες υπογράμμισε: «Δεν απαντώ, δεν αναγνωρίζω τη διαδικασία αυτή. Από τα 20 μου χρόνια είμαι εργάτης και συμμετέχω σε κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες στην Ελλάδα. Είμαι ενάντια στο καθεστώς, στο πολιτικό και οικονομικό σύστημα. Δεν είμαι εγώ ο τρομοκράτης, τρομοκράτες είναι αυτοί που με ξυλοκόπησαν και απείλησαν τη ζωή των παιδιών μου στον 12ο όροφο της Ασφάλειας Αττικής».