Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αστυνομίας για την υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου. Οι άντρες της ασφάλειας Αττικής θα βρεθούν και πάλι έξω από το κοσμηματοπωλείο της Ομόνοιας αναζητώντας πληροφορίες, κυρίως για τον δεύτερο άντρα που φαίνεται στα βίντεο να κλοτσά τον Ζαν Κωστόπουλο – μαζί με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος που έχει συλληφθεί και αντιμετωπίζει κατηγορίες για θανατηφόρα σωματική βλάβη. 

Ads

Η αστυνομία περιμένει εντός της ημέρας και το πόρισμα του ιατροδικαστή που θα ρίξει φως στην αιτία θανάτου του 33χρονου που μπήκε την περασμένη Παρασκευή στο κοσμηματοπωλείο, στην οδό Γλάδστωνος, στην Ομόνοια. Για αύριο Τρίτη έχει οριστεί η απολογία του κοσμηματοπώλη. Παράλληλα εξετάζεται ένα μαχαίρι που φέρεται να βρέθηκε στο κοσμηματοπωλείο και φέρεται ότι κρατούσε ο 33χρονος όταν μπήκε στο κατάστημα για να διαπιστωθεί αν όντως έχει πάνω τα αποτυπώματά του. 

Στο μεταξύ, εν αναμονή της νεκροψίας ένα νέο ερασιτεχνικό βίντεο έρχεται στο προσκήνιο και δείχνει τι ακολούθησε μετά τον ξυλοδαρμό. Στο βίντεο εμφανίζεται ο γνωστός ακτιβιστής της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας Ζακ Κωστόπουλο, να δέχεται μια κλοτσιά στην πλάτη από έναν άγνωστο άνδρα, λίγη ώρα αφού έχει λάβει τις πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ αφού έχει βγει από τη σπασμένη βιτρίνα του καταστήματος και έχει υποστεί ξυλοδαρμό από δύο άλλους άνδρες.

Στην προσπάθειά του να διαφύγει αρπάζει ένα κομμάτι γυαλί και τρέχοντας, παραπατάει, πέφτει πάνω σε τραπέζια παρακείμενων καταστημάτων και πέφτει στο έδαφος. Στη συνέχεια άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ προσπαθούν να τον ακινητοποιήσουν χτυπώντας τον με ένα γκλομπ. Τελικά ο Ζαν Κωστόπουλος εξέπνευσε κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

 

 

Μια διαφορετική εκδοχή

Στο μεταξύ, μια διαφορετική εκδοχή για τα δραματικά γεγονότα της Παρασκευής, που οδήγησαν στον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου δίνει ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος. Ενώ μέχρι στιγμής το συμβάν παρουσιάζεται ως απόπειρα ληστείας του κοσμηματοπωλείου από τον 33χρονο, ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος υποστηρίζει ότι ο Ζακ δεν μπήκε για να κλέψει αλλά για να προστατευθεί από κίνδυνο που διέτρεχε λόγω φασαρίας στο απέναντι μαγαζί που καθόταν με παρέα. Μάλιστα, όπως αναφέρει, υπάρχει οπτικό υλικό. «Τα υπόλοιπα στις τρομερές δίκες που έρχονται, αρχίζοντας από την Τρίτη 25 Σεπτ.» συνεχίζει.

Ads

Αντιδράσεις 

Ο τρόπος που έχασε την ζωή του ο Ζακ Κωστόπουλος προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις και διαμαρτυρίες, οι οποίες, από το διαδίκτυο, πέρασαν και στον δρόμο. Εκατοντάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν πορείες με σύνθημα: «Στην Ομόνοια δεν έγινε ληστεία, μπάτσοι και αφεντικά κάναν δολοφονία». Τη λέξη «ΔΟΛΟΦΟΝΕ» έγραψαν άγνωστοι με σπρέι μπροστά από το κοσμηματοπωλείο. 

Στο μεταξύ, σάλος προκλήθηκε από το «γκάλοπ» της εκπομπής «Μαζί Σου», του Σκάι. Η Τατιάνα Στεφανίδου καλεί τους τηλεθεατές της να ψηφίσουν εάν έκανε καλά ο κοσμηματοπώλης που κλοτσούσε τον αιμόφυρτο Ζακ Κωστόπουλο. Εκτός της προφανούς απόπειρας εκμετάλλευσης μιας τραγωδίας για λόγους θεαματικότητας, το «γκάλοπ» δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα, δεδομένου ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί, όχι μόνο το αν ήταν οπλισμένος ή όχι ο 33χρονος, αλλά ακόμη και αν όντως επρόκειτο για απόπειρα ληστείας.

Διαβάστε στο tvxs.gr ολόκληρο το χρονικό της υπόθεσης