Την αποφυλάκιση του αποκαλούμενου από την ΕΛ.ΑΣ, «Ινδιάνου», αποφάσισε με βούλευμά που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, μετά από επτά μήνες στην φυλακή παρά τις αντιφατικές καταθέσεις του βασικού μάρτυρα κατηγορίας του, ο οποίος είναι πρώην γαμπρός του.

Ads

Ο 30χρονος προφυλακισμένος αντιμετώπιζε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας του αστυνομικού που τραυματίστηκε στις 9 Μαρτίου κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη Ν. Σμύρνη.

Ο «Ινδιάνος», στην αίτηση αποφυλάκισης που είχε καταθέσει πριν περίπου πέντε μήνες στην 13η τακτική ανακρίτρια, επικαλούνταν οπτικοακουστικό υλικό σύμφωνα με το οποίο το επίμαχο διάστημα βρισκόταν στην Ελευσίνα.

«Το Δικαστικό Συμβούλιο Αθηνών δικαίωσε τις νομικές μας προσπάθειες να αφεθεί ελεύθερος ένας αθώος συμπολίτης μας, που δόλια κατηγορήθηκε από τον ψυχικά ασταθή γαμπρό του, για την εγκληματική πράξη εις βάρος του αστυνομικού στην Ν. Σμύρνη.  Εδώ και 7 μήνες ουδένα έτερο ενοχοποιητικό  στοιχείο προέκυψε από την ανακριτική έρευνα εις βάρος του εντολέα μας,  αντιθέτως  τεκμηριώθηκαν πλήρως οι  ισχυρισμοί του, ότι όχι μόνον δεν συμμετείχε στην εγκληματική ενέργεια κατά του αστυνομικού, αλλά εκείνον τον χρόνο έπαιζε μπάσκετ με τους φίλους του στην Ελευσίνα. Η προφυλάκιση ενός αθώου συμπολίτη μας με μόνο στοιχείο μία σαθρή κατάθεση ενός παράφρονα, θα βαραίνει διά βίου τις συνειδήσεις όλων όσων συνέπραξαν σε αυτήν. Η περίπτωση του αποκαλούμενου ”Ινδιάνου” θα πρέπει να αποτελέσει φάρο για την Δικαιοσύνη, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια γεγονότα που στιγματίζουν τις ζωές ανθρώπων, αλλά και την ίδια την Δικαιοσύνη» τονίζει ο δικηγόρος του 30χρονου, Παύλος Σαράκης.

Ads

Η απόφαση εκθέτει ανεπανόρθωτα την ΕΛ.ΑΣ καθώς επισφραγίζει το φιάσκο και αποδεικνύει πως υπήρξε στέρηση της ελευθερίας ενός ανθρώπου για επτά μήνες χωρίς επαρκή στοιχεία. 

Διαβάστε επίσης

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την αποφυλάκισή του, ο 30χρονος περιέγραψε τα όσα βίωσε και βιώνει, καθώς παραμένει κατηγορούμενος για σοβαρά αδικήματα. «Η ζωή μου ήταν δουλειά σπίτι και καμία μπάλα, μπάσκετ. Δεν ασχολιόμουν ούτε με πορείες, ούτε τίποτα. Γήπεδο μια φορά είχα πάει πριν κάποια χρόνια. Εκείνη τη μέρα είχα πάει στη δουλειά και όταν σχόλασα με περίμεναν αστυνομικοί έξω από το κτίριο. Με είχαν ειδοποιήσει ότι κάποιοι με ζήτησαν αλλά δεν ήξερα ποιοι», ανέφερε μιλώντας στο Documento και πρόσθεσε: 

«Μόλις βγήκα έξω με ρώτησαν πως με λένε, τους είπα το όνομά μου και μου είπαν έλα μέσα. Μου φόρεσαν χειροπέδες χωρίς να μου πουν καν γιατί με συλλαμβάνουν. Τους ρώτησα και δεν μου απαντούσαν. Με πήγαν στη ΓΑΔΑ κι εκεί μου τα είπαν όλα. Ότι ήμουν στη Ν. Σμύρνη. Εγώ στη Ν. Σμύρνη; Τι δουλειά έχω εκεί; Δεν έχω καμία σχέση. Μόλις το άκουσα αυτό τρελάθηκα».

«Μόλις πήγα στη ΓΑΔΑ με είδαν  και έβαλαν τα γέλια. Τους ρώτησα γιατί και μου είπαν “Εσύ είσαι ο Ινδιάνος που λένε; Δεν είσαι εσύ, έχουν κάνει λάθος και γι’ αυτό γελάμε”. Εγώ μέχρι τότε πίστευα ότι θα καταλάβουν το λάθος τους και σε κανένα δίωρο θα φύγω. Τελικά πέρασαν επτά μήνες. Επτά μήνες στη φυλακή άδικα. Δεν ξέρω τι μπορεί να έγινε και τι μπορεί να σκέφτηκαν αλήθεια. Άκουσαν τον γαμπρό μου; Ήθελαν απλά να βάλουν μέσα κάποιον. Πίστευα ότι θα βγω αλλά πέρασαν τόσοι μήνες. Δεν το πίστευα. Πιάνουν όποιον να ναι, για να πουν απλά ότι έκαναν τη δουλειά τους, και είναι άδικο», τονίζει.