Ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος έχει προγραμματίσει αντισυγκέντρωση των οπαδών του την Πέμπτη το απόγευμα στη Νίκαια σε μια ακόμη προκλητική κίνηση μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τον Χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά. (Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι η συγκέντρωση αυτή ενδέχεται να ακυρωθεί).

Ads

 
«Σε πολιτικές δολοφονίες του παρελθόντος δεν κινήθηκε καμία νομική διαδικασία εις βάρος των κομμάτων των οποίων μέλη ήταν οι δράστες», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του νεοναζιστικού κόμματος, με την οποία ουσιαστικά αποδέχεται πως πρόκειται για πολιτική δολοφονία από μέλος του.
 
Η Χρυσή Αυγή αρχικά είχε αρνηθεί πως ο δράστης της δολοφονίας ήταν μέλος της, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα ο Γ. Ρουπακιάς ομολόγησε τη σχέση του με τη Χρυσή Αυγή. «Ουδεμία σχέση έχει η Χρυσή Αυγή με αυτό το θλιβερό συμβάν… Ασφαλώς και δεν είναι μέλη της Χρυσής Αυγής», δήλωσε ο εκπρόσωπος του νεοναζιστικού κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης και συνέχισε: «Πάνε κάποια υποκείμενα και μας κατηγορούν και δημιουργούν κλίμα πόλωσης και πολέμου».
 
Μάλιστα η Χρυσή Αυγή απείλησε πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη. «Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει απερίφραστα την δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι και διαψεύδει κάθε εμπλοκή του κόμματος. Όλα τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην δημιουργούν εμφυλιοπολεμικό κλίμα, δίνοντας πολιτικό χαρακτήρα σε ένα τραγικό συμβάν», ανέφερε σε μια ακόμη προκλητική δήλωσή του ο Νίκος Μιχαλολιάκος, μετά από πλήθος νεοναζιστικών σόου και εκδηλώσεων μίσους.
 
Οι επιθέσεις χρυσαυγιτών κατά μεταναστών και μελών της Αριστεράς το τελευταίο διάστημα είναι δεκάδες (τελευταία πριν από τη δολοφονία αυτή στα στελέχη του ΚΚΕ στο Πέραμα), αλλά σε ό,τι αφορά στον Ηλία Κασιδιάρη, που δήλωσε «οργισμένος» και υποστήριξε πως η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά τα γεγονότα, υπενθυμίζεται πως στο παρελθόν έχει απειλήσει ακόμα και με νεκρούς, ενώ περήφανα έχει δηλώσει πως πλέον με τη βουλευτική ασυλία «μπορούμε να οπλοφορούμε ανενόχλητοι και δεν έχει και αυτόφωρο αν γίνει κανένα επεισόδια και είμαστε πιο άνετοι στις κινήσεις μας».
 
Η πρακτική του νεοναζιστικού κόμματος σε ό,τι αφορά το «άδειασμα» των μελών του – τα οποία το ίδιο οργανώνει σε τάγματα εφόδου και τα ωθεί σε δολοφονικές επιθέσεις – είναι λίγο έως πολύ γνωστή και από τη μαρτυρία ενός πρώην ηγετικού στελέχους της. Ο Χάρης Κουσουμβρής στο βιβλίο του  «Γκρεμίζοντας το μύθο της Χρυσής Αυγής», αναφερόμενος στο νεοναζιστικό κόμμα, κάνει λόγο για «παιχνίδια ασφαλιτών και της παρακρατικής παρέας τους». (Διαβάστε: Η εξομολόγηση ενός Χρυσαυγίτη)
 
«Ε λοιπόν έχω το θάρρος να πω ότι είχα πέσει κι εγώ στη παγίδα του κατασκευασμένου φανατικού οπαδού ενός αστείου ‘φυρερίσκου’ ενός πλάσματος που αν η Κοινωνία είχε στοιχειώδη ευθιξία θα τον είχε κλείσει σε κλουβί και τα τον περιέφερε στις γειτονιές να διασκεδάζουν οι θλιμμένοι δανειολήπτες!», ανέφερε μεταξύ άλλων για τον Νίκο Μιχαλολιάκο.