Νέα αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε με αφορμή το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη».

Ads

 
Τον πρόλογο του βιβλίου υπογράφει ο Νίκος Γιαννόπουλος, εκ των ιδρυτικών στελεχών της «Ρόζα». «Είναι ντροπή για την δημοκρατία το γεγονός ότι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ προλογίζει το βιβλίο του τρομοκράτη, κατά συρροή δολοφόνου Δημήτρη Κουφοντίνα, ‘ξεπλένοντας’ τον ίδιο και τις πράξεις του», δηλώνει η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άννα Ασημακοπούλου και προσθέτει:
 
«Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται ως υποψήφιος πρόεδρος της ΕΕ και κατέχει τον θεσμικό ρόλο του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία, συνεργασία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με συμπαθούντες την τρομοκρατία, δεν νοείται. Γιατί -εκτός των άλλων- διασύρεται η χώρα μας διεθνώς».
 
«Άμεσα περιμένουμε από τον κ. Τσίπρα να αποδοκιμάσει και να απομακρύνει τον κ. Γιαννόπουλο από τον ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη του κόμματός του που αποδεδειγμένα έχουν τοποθετηθεί υπέρ των δολοφόνων της 17Ν. Ας σεβαστούν τουλάχιστον εμπράκτως το αίμα των θυμάτων», καταλήγει η Άννα Ασημακοπούλου.
 
ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είναι στέλεχος μας, καλή Σαρακοστή
 
Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Πληροφορούμε την κ. Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου πως ο κ. Ν. Γιαννόπουλος ουδέποτε υπήρξε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τ’ άλλα, καλή Σαρακοστή».
 
Λαφαζάνης: Ακροδεξιό παραλήρημα Βορίδη
 
Αντιπαράθεση σημειώθηκε και στη Βουλή μεταξύ κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μάκης Βορίδης επανέλαβε πως «στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ προλογίζει το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα» και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να ξεκαθαρίσει τη θέση της.
 
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για ακροδεξιό παραλήρημα που παραπέμπει σε μετεμφυλιακές καταστάσεις. «Πού θέλετε να πάτε τον τόπο; Στην πολιτική ανωμαλία; Κατηγορείτε περίπου ως τρομοκράτες την αξιωματική αντιπολίτευση; Αυτό είναι το κράτος που θέλετε;», διερωτήθηκε.
 
«Το να παράγεις πολιτική νομιμοποίηση για ένα τρομοκράτη από στέλεχός σας είναι κατρακύλα. Βλέπω είναι συνειδητή σας επιλογή η στήριξη της τρομοκρατίας» απάντησε ο Βορίδης.