Ακόμη μία δολοφονία γυναίκας έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των γυναικοκτονιών που έχουν καταγραφεί μέσα στο 2021.

Ads

Το βράδυ της Κυριακής ένας 49χρονος πήγε στους δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη και ομολόγησε ότι δολοφόνησε την 48χρονη σύζυγό του. Οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο κρατητήριο του Τμήματος. Αμέσως, μετέβη στην οικία της συζύγου του περιπολικό και διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρή.

Οι αστυνομικοί πήγαν στην οδό που τους είχε υποδείξει και βρήκαν τη 48χρονη γυναίκα νεκρή στην κρεβατοκάμαρα με πολλαπλές μαχαιριές στον θώρακα και τα πόδια. 

Όπως προέκυψε από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης στη σορό της άτυχης γυναίκας, η οποία βρέθηκε κατακρεουργημένη μέσα στην κρεβατοκάμαρα του διαμερίσματός τους, στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης ο 49χρονος κατάφερε συνολικά 23 μαχαιριές στη 48χρονη γυναίκα.

Ads

Σύμφωνα με την νεκροψία- νεκροτομή, οι μαχαιριές εντοπίζονται στον θώρακα, την κοιλιά και τα άκρα.

Ο 49χρονος, με καταγωγή από την Αρμενία, μετήχθη νωρίτερα ενώπιον της εισαγγελέως ποινικής δίωξης, που τού απήγγειλε κατηγορίες για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ τον παρέπεμψε να απολογηθεί στον 6ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, από τον οποίο αναμένεται να πάρει προθεσμία.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο κατηγορούμενος ως δράστης απολογήθηκε προανακριτικά ότι προέβη στο στυγερό έγκλημα επειδή πίστευε ότι η γυναίκα του τον απατούσε. Κατά πληροφορίες δε, ο ίδιος έχει ιστορικό νοσηλείας σε ψυχιατρικές δομές.

Το ζευγάρι έχει ένα γιο, περίπου 20 ετών, ο οποίος φαίνεται πως δεν ζούσε μαζί τους. 

Ο γιος του είχε ζητήσει να κλειστεί σε ψυχιατρική κλινική ο πατέρας του

Ο 49χρονος φαίνεται ότι είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας τον Απρίλιο του 2020 καταπίνοντας μεγάλη ποσότητα χαπιών και μεταφέρθηκε σε ψυχιατρικό κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου και παρέμεινε για 20 μέρες και πήρε εξιτήριο με την προϋπόθεση ότι θα ακολουθήσει αγωγή που του είχε χορηγηθεί.

Μετά από έξι μήνες, ο γιος του είχε ζητήσει από τις εισαγγελικές αρχές να διατάξουν ξανά τον εγκλεισμό του πατέρα του σε ψυχιατρική κλινική και τελικά νοσηλεύτηκε για 10 ημέρες. 

Όπως λέει χαρακτηριστικά «Είναι 20 χρόνια σχιζοφρενής και τους τελευταίους τρεις μήνες είχε υποτροπή. Ο άνθρωπος ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Δεν ξέρω τι έχει στο μυαλό του, αλλά δεν περίμενα να φτάσει σε αυτό το σημείο. Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν πολύ χάλια. Τους κρατάνε, τους επαναφέρουν και μετά τους βγάζουν. Δύο φορές νοσηλεύτηκε για δέκα ημέρες και μετά τον άφηναν. Η ζωή της μητέρας μου ήταν πολύ χάλια. Μαρτύριο κάθε μέρα. Μπροστά μου ήταν πιο κύριος, γι’ αυτό και έκανε ό,τι έκανε όταν έφυγα».