Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να βρίσκεται σε Weekend Εργασίας στις Σπέτσες, νέο εσωκομματικό «ρήγμα» παρατηρείται με πρωταγωνίστρια για μια ακόμη φορά την Αθήνα Λινού.

Ads

Ειδικότερα, η βουλευτής Β’ Αθηνών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης άρθρο της στα «Νέα Σαββατοκύριακο» με τίτλο «Πρόταση για μυστική ψηφοφορία» παίρνει σαφείς αποστάσεις «κομματική πειθαρχία», την οποία ανακοίνωσε ο Στέφανος Κασσελάκης για το νομοσχέδιο τα ομόφυλα ζεύγαρια. Σημειώνεται πως η ίδια έχει εκφράσει ενστάσεις επί του ζητήματος.

«Ας ξεκινήσουμε με τη λεγόμενη “κομματική πειθαρχία” που ιδίως για σοβαρά θέματα που απασχολούν και πολλές φορές διχάζουν τον ελληνικό λαό είναι σαφώς ενάντια στις επιταγές του Συντάγματος της Ελλάδας», σημειώνει αρχικά στο άρθρο η κυρία Λινού, για να συμπληρώσει: «Μάλιστα το Σύνταγμα, σε περισσότερα του ενός από τα άρθρα του, ξεκαθαρίζει ότι η γνώμη και η συνείδηση του βουλευτή δεν πρέπει να υποκύπτουν σε κομματικές πιέσεις (ακόμα και του αρχηγού του κόμματος στο οποίο ανήκει) ούτε σε “ηθικές” πιέσεις, όπως π.χ. ότι ο βουλευτής εκλέχθηκε μέσω κόμματος και όχι αυτοτελώς. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι αυτό αποτελεί σόφισμα, γιατί το κόμμα εκλέχθηκε μέσω βουλευτών και όχι αυτοτελώς. Μάλιστα, ότι “η αντικειμενοποίηση της ηθικής είναι η πεμπτουσία του φασισμού”».

Σε άλλο δε σημείο ανέφερε: «Η παραφιλολογία της “κομματικής πειθαρχίας” για σοβαρά προβλήματα που ενίοτε διχάζουν τον ελληνικό λαό είναι προσβλητική για τον συνταγματικό ρόλο του βουλευτή».

Ads

Καταλήγοντας αναφέρει: «Πιστεύω ότι για δύσκολα νομοσχέδια, όπως το σχεδιαζόμενο για τα ομόφυλα ζευγάρια, που διχάζουν μεγάλα στρώματα του ελληνικού λαού, πρέπει να δίνεται η δυνατότητα για μυστική ψηφοφορία των νομοσχεδίων αυτών. Είναι προφανές ότι με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται περισσότερο η συνταγματική υποχρέωση για το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση του κάθε βουλευτή και υπηρετείται καλύτερα το ελληνικό έθνος».

Τα «θερμά λόγια» για Άδωνι

Επιπλέον, αρνητικά σχόλια προκάλεσε και ο «θερμός» χαιρετισμός, που επεφύλαξε η Αθηνά Λινού στον Άδωνι Γεωργιάδη.

Ειδικότερα, στην Ολομέλεια της Βουλής και ενώ ο υπουργός Υγείας απαντούσε σε επίκαιρες ερωτήσεις, όταν πήρε το λόγο η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε:

«Kύριε υπουργέ χαίρομαι που είστε παρών για να συζητήσουμε αυτή την ερώτηση και εύχομαι να είναι πολύ επιτυχής, όπως είναι πάντα βέβαια η θητεία σας στο υπουργείο Υγείας. Μια παράκληση, να θέσετε σε υψηλή προτεραιότητα τα θέματα της πρόληψης».

Παραίτηση Λινού από τη θέση του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιανουαρίου και την ώρα που η κυβέρνηση άνοιγε και επισήμως το θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων, η κ. Λινού αποκάλυψε ότι παραιτήθηκε από τη θέση του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στον Real FM, τόνισε πως θα συνεχίσει να ασχολείται με τα θέματα της παιδείας, ωστόσο υπάρχουν πολλές υποχρεώσεις στις οποίες πρέπει να ανταποκριθεί και ο χρόνος δεν έβγαινε, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Διευκρίνισε, μάλιστα, πως δεν υπάρχουν πολιτικοί λόγοι πίσω από την παραίτησή της, ούτε σχετίζεται με το θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων.