Επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την ομιλία του στην ΚΟ του κόμματος. «Ο κ. Παπανδρέου ψέλλισε το κύκνειο άσμα του», ενώ ενοχλημένο εμφανίστηκε και το ΛΑΟΣ από τις δηλώσεις Παπανδρέου.

Ads

 
«Ο κ. Παπανδρέου βρήκε το θράσος να απευθύνεται στους πολίτες που ο ίδιος και οι κυβερνήσεις του οδήγησαν στη φτώχεια, την ανέχεια, την κατάθλιψη», τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.
 
«Ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε να εμφανιστεί σκληρός, αλλά ξέχασε ότι αυτός κυβερνούσε τον τόπο έως πρόσφατα. Ξέχασε ότι αυτός-μετά από μυστικές διαδρομές-οδήγησε τη χώρα στο ΔΝΤ… Ότι επέβαλε άδικες θυσίες, περικοπές μισθών και συντάξεων και αλλεπάλληλες φορολογικές επιδρομές. Ότι επί πρωθυπουργίας του τα λουκέτα, η ανεργία, η φτώχεια γνώρισαν πρωτόγνωρες διαστάσεις. Όπως επίσης και το γεγονός ότι είναι μόνος πρώην πρωθυπουργός που πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές του για να φύγει από τη θέση του», συνέχισε.
 
Πρόσθεσε επίσης ότι «ο κ. Παπανδρέου για ακόμη μια φορά χωρίς ντροπή και φιλότιμο δεν ζήτησε συγνώμη από τους Έλληνες για τις δραματικές στιγμές που ζούνε και δεν απάντησε στην κρισιμότερη ερώτηση: Ποιος κατέστρεψε τη χώρα; Αν δυσκολεύεται να βρει την απάντηση ας ρωτήσει τον μόνιμο υπουργό στις κυβερνήσεις του, τον Χρυσοχοΐδη.
 
Ο κ.Παπανδρέου, ψελλίζοντας, σήμερα το κύκνειο άσμα του, έφτασε στο σημείο να περηφανεύεται για όσα διέπραξε ο ίδιος και οι κυβερνήσεις του σε βάρος της πατρίδας, της οικονομίας και της κοινωνίας μας».
 
Το ΛΑΟΣ, πάλι, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για «προσβολή και του πλέον καλόπιστου ακροατή». «Απαιτείται περίσσευμα ψυχής για να φύγεις όρθιος και σοβαρός», σημείωσε και πρόσθεσε: «Οι γελοιότητες περί ΑΟΖ προσβάλλουν και τον πλέον καλόπιστο ακροατή. Κατά τα άλλα, τον παραπέμπουμε στα πρακτικά της Βουλής συνεχώς από το 2008 και μέχρι σήμερα».