Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει, όπως είναι λογικό, η κίνηση του Κωνσταντίνου Πλεύρη, δικηγόρου του Γιάννη Λαγού, να χαιρετήσει ναζιστικά στο δικαστήριο, για δεύτερη φορά μάλιστα.

Ads

Αφορμή στάθηκε η δήλωση της Μάγδας Φύσσα κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της πως «Είναι πολιτικός κρατούμενος ο Λαγος; Θα τρίζουν τα κόκαλα των πολιτικών κρατουμένων».

Το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα, ενώ Κ. Πλεύρης πήρε το λόγο, λέγοντας πως στο εξωτερικό δεν θα υπήρχε τέτοια εικόνα με χειροκροτητές σε δικαστική αίθουσα.

«Θα τολμούσατε εσείς να χαιρετίσατε ναζιστικά αν ήσασταν στο εξωτερικό;» τον ρώτησε η Μάγδα Φύσσα και ο δικηγόρος σηκώθηκε και χαιρέτησε ναζιστικά πριν η έδρα φύγει από την αίθουσα.

Ads

Υπενθυμίζεται πως ο Κ. Πλεύρης είχε χαιρετίσει ναζιστικά και στην προηγούμενη συνεδρίαση, κατά την έξοδό του από την αίθουσα του δικαστηρίου. Ο ναζιστικός χαιρετισμός του είχε επίσης καταγραφεί από τον φωτογραφικό φακό και σε βάρος του ασκήθηκε πειθαρχική με πρωτοβουλία του προέδρου του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, Ζήση Κωνσταντίνου.