Χαιρέτησε ναζιστικά και πάλι, αυτήν τη φορά κοιτώντας τη Μάγδα Φύσσα και ενώπιον της έδρας, ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, δικηγόρος του Γιάννη Λαγού.

Ads

Αφορμή στάθηκε η δήλωση της Μάγδας Φύσσα κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της: «Είναι πολιτικός κρατούμενος ο Λαγος; Θα τρίζουν τα κόκαλα των πολιτικών κρατουμένων».

Το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα, με την πρόεδρο να προσπαθεί να επιβάλει την τάξη. Αμέσως, ο Κ. Πλεύρης πήρε το λόγο, λέγοντας πως στο εξωτερικό δεν θα υπήρχε τέτοια εικόνα με χειροκροτητές σε δικαστική αίθουσα.

«Θα τολμούσατε εσείς να χαιρετίσατε ναζιστικά αν ήσασταν στο εξωτερικό;» τον ρώτησε η Μάγδα Φύσσα και ο δικηγόρος σηκώθηκε και χαιρέτησε ναζιστικά πριν η έδρα φύγει από την αίθουσα.

Ads

Υπενθυμίζεται πως ο Κ. Πλεύρης είχε χαιρετίσει ναζιστικά και στην προηγούμενη συνεδρίαση, κατά την έξοδό του από την αίθουσα του δικαστηρίου. Ο ναζιστικός χαιρετισμός του είχε επίσης καταγραφεί από τον φωτογραφικό φακό και σε βάρος του ασκήθηκε πειθαρχική με πρωτοβουλία του προέδρου του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, Ζήση Κωνσταντίνου.