Την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, με αφορμή τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Τετάρτης και την επίθεση των ακροδεξιών στο μετρό στο Μοναστηράκι.

Ads

Όπως τονίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος, «η Αστυνομία όχι μόνο άφησε ανενόχλητους τους νεοναζί αλλά συνέλαβε και ξυλοκόπησε αθώους πολίτες και αντιφασίστες».

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs λίγο μετά τις 8 το βράδυ ομάδα αγνώστων με διακριτικά της ακροδεξιάς ομάδας Propartia, εισέβαλε σε βαγόνι του ΗΣΑΠ (με κατεύθυνση προς Πειραια) στο Μοναστηράκι φωνάζοντας συνθήματα και επιτέθηκε σε επιβάτες, πολλοί εκ των οποίων επέστρεφαν από το Νέο Ηράκλειο.

Κάποιοι μάλιστα εξ αυτών χρειάστηκε να μεταφερθούν στο σταθμαρχείο προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ads

Αυτό δεν πτόησε τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ που έσπευσε να τους προσαγάγει, όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσιεύει το tvxs.

Η δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου

Χθες το βράδυ η Αθήνα έζησε για άλλη μια φορά την ανεξέλεγκτη δράση νεοναζί δολοφόνων. Πέρα από επιθέσεις και ξυλοδαρμούς, έφτασαν στο σημείο να προσπαθήσουν να κάψουν ζωντανούς ανθρώπους σε έναν από τους πιο κεντρικούς σταθμούς μετρό, στο Μοναστηράκι.

Η Αστυνομία όχι μόνο άφησε ανενόχλητους τους νεοναζί αλλά συνέλαβε και ξυλοκόπησε αθώους πολίτες και αντιφασίστες.

Η παραίτηση του Υπουργού Προ. Πο. κ. Οικονόμου είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει αυτή τη στιγμή.