Την άποψη πως «ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε φθορά, ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι καθηλωμένο» εξέφρασε ο Νάσος Ηλιόπουλος, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του ίδιου και άλλων κορυφαίων στελεχών της ομάδας «6+6».

Ads

«Το πρόβλημα είναι ότι η χώρα δεν έχει αντιπολίτευση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτή μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Αναφορικά με την «επόμενη μέρα» μετά την αποχώρηση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επικρίνοντας τις θέσεις του Στέφανου Κασσελάκη, ο κ.Ηλιόπουλος σημείωσε: «Θελουμε πολιτικό σχεδιο που να μπορεί να κερδίσει τη ΝΔ. Στον προοδευτικό χώρο υπάρχει ένα έντονο πολιτικό κενό».

«Στη ζωή υπάρχουν και οι δύσκολες αποφάσεις» δήλωσε, πάντως, μετά την απόφαση της αποχώρησης.

Ads

Χαρακτήρισε αντιφατικές αλλά και συντηρητικές τις θέσεις Κασσελάκη, ενώ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του τελευταίου περί «επιστροφής στην παλιά νοικοκυρεμένη Ελλάδα», ο κ.Ηλιόπουλος τόνισε ότι δεν έχουν σχέση με τις «αξίες για τις οποίες έχει παλέψει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Με έμφαση επισήμανε ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αντί να συζητήσει, ανακάλυπτε «εσωτερικούς εχθρούς» και πρόσθεσε ότι οι δημοσκοπήσεις τον φέρνουν τρίτο κόμμα.

 

 

«Η σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να παραδεχθεί το πρόβλημα» συμπλήρωσε ο κ.Ηλιόπουλος.

Υπογράμμισε, την ίδια στιγμή, «δεν θα κανουμε εμφύλιο ούτε με τον Πολάκη ουτε με τον ΣΥΡΙΖΑ» αλλά πρόσθεσε ότι χρειαζόμαστε «έναν σύγχρονο προοδευτικό χώρο».

«Το πρόβλημά μας είναι ότι η χώρα δεν έχει αντιπολίτευση. Θελουμε προοδευτικό αριστερό πόλο για να απαντήσουμε στον κ.Μητσοτάκη» επανέλαβε.

Μίλησε, δε, για έναν ΣΥΡΙΖΑ σε φθορά αλλά και για ένα «καθηλωμένο ΠΑΣΟΚ».

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να σχολιάσει τους χαρακτηρισμούς της «Ομπρέλας» για τον Στέφανο Κασσελάκη. «Θα απαντάω σε χαρακτηρισμούς που έχω δώσει εγώ», είπε χαρακτηριστικά, ενώ σχολιάζοντας τη λέξη «βούρκος», είπε ότι πρόκειται για μία διαρροή την οποία διέψευσε.

Τοποθέτησε στις αρχές της άλλης εβδομάδας τον σχηματισμό της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας, ενώ δεν αποκάλυψε στοιχεία για τον επικεφαλής. Ωστόσο, επεσήμανε ότι ο κ. Χαρίτσης είναι κατάλληλος για τη θέση.

Μιλώντας για τον Αλέξη Τσίπρα σημείωσε: «Είναι ο άνθρωπος στον οποίο χρωστάω, έφερε την αριστερά στην κυβέρνηση».