Με νέα κοινοβουλευτική ομάδα η οποία θα απαριθμεί 11 βουλευτές θα συμμετέχουν οι αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες του TVXS, οι ανεξάρτητοι πλέον βουλευτές προχωρούν τις διαδικασίες ώστε να συγκροτήσουν άμεσα την νέα κοινοβουλευτική τους ομάδα, η οποία θα απαρτίζεται από τους 9 βουλευτές της ομάδας Αχτσιόγλου και τους δύο βουλευτές της Ομπρέλας (Τσακαλώτος- Πέρκα). Ακόμα είναι άγνωστο ποιος θα αναλάβει το ρόλο του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας, παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες συγκλίνουν στο όνομα του Αλέξη Χαρίτση. 

Πηγές από την πλευρά των βουλευτών που αποχώρησαν αναφέρουν ότι αν και η απόφαση για την ανεξαρτητοποίησή τους  ήταν δύσκολη, θεωρούν ότι μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορούσαν να υποστηρίξουν το πολιτικό πλαίσιο με το οποίο τους εξέλεξαν οι ψηφοφόροι στις εκλογές του Ιουνίου.

Αναφορικά με το αν στη Βουλή θα έχουν πολιτικά απέναντί τους τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν ότι μόνος στόχος είναι να ασκήσουν σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν επιθυμουν να αλλάξουν τις κοινοβουλευτικές ισορροπίες αναζητώντας και άλλους βουλευτές, γεγονός που σημαίνει ότι θέλουν ο ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει αξιωματική αντιπολίτευση.

Ads

Οι 11 της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας ειναι:

Αναγνωστόπουλου Σία 

Αχτσιόγλου Έφη

Χουσεΐν Χασάν Ζεϊμπέκ

Ηλιόπουλος Νάσος

Πέρκα Πέτη

Τζανακόπουλος Δημήτρης

Τζούφη Μερόπη

Τσακαλώτος Ευκλείδης

Φερχάτ Οζγκιούρ

Φωτίου Θεανώ

Χαρίτσης Αλέξης