Αναγκαία θεωρεί τη διαμόρφωση προοδευτικού τρίτου πόλου ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, κλείνοντας όμως και πάλι την πόρτα στο ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

Ads

 
Μιλώντας στο Έθνος της Τρίτης, ο Φώτης Κουβέλης αναφέρει ότι ο τρίτος πόλος δεν θα γίνει συνιστώσα της συντηρητικής κυβερνητικής πολιτικής ούτε όμως και της Αριστεράς που ρέπει στον λαϊκισμό.
 
Εξηγεί ότι αναφέρεται σε δυνάμεις που βρίσκονται «πλησίον των φυσιογνωμικών χαρακτηριστικών της ΔΗΜΑΡ», δυνάμεις που δεν τάσσονται υπέρ της απαρέγκλιτης εφαρμογής του μνημονίου ούτε της μονομερούς κατάργησής του.
 
Σχολιάζοντας την κίνηση των «58», όπως και σειρά άλλων πρωτοβουλιών όπως το συνέδριο που πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ και το ΙΣΤΑΜΕ στις 3 Σεπτεμβρίου, ο κ. Κουβέλης σημειώνει ότι η πραγματοποίηση εκδηλώσεων για την αναζήτηση πολιτικών διεξόδου από την κρίση είναι απαραίτητη.
 
«Όταν όμως αναφερόμαστε στη δυνατότητα διαμόρφωσης ενιαίου πολιτικού χώρου με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ, τότε είναι άλλης τάξης θέμα. Εμείς δεν είμαστε ιδιοκτήτες της Κεντροαριστεράς.
 
»[…] Θεωρούμε ότι το ΠΑΣΟΚ, και όπως πολιτικά εκφράζεται, έχει κάνει βασικές επιλογές που μας βρίσκουν αντίθετους. Δεν δημιουργείται αντικειμενικά ένα πολιτικό πλαίσιο που να επιτρέπει τη συζήτηση για εκλογική συνεργασία.»